Πλήρης εγκατάλειψη της «μέσα χώρας» από την δημοτική αρχή.
Μπορεί να λέμε ότι τα προβλήματα της «μέσα χώρας» είναι πολλά και η εγκατάλειψη μεγάλη, τον πρωταγωνιστικό ρόλο όμως τον τελευταίο καιρό τον παίζει η Δάφνη!!!
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η διακοπή νερού. Στην καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου η μισή Δάφνη έμεινε για πάνω από δέκα μέρες χωρίς νερό. Πολλοί παραθεριστές βέβαια αναγκάστηκαν να φύγουν για άλλα μέρη. Να μην μιλήσουμε για τους στάβλους με τεράστιες ανάγκες, εν μέσω καύσωνα.
Στο μεταξύ επιστρατεύθηκαν και τα βυτία του ΕΑΣ Καλαβρύτων ώστε να μεταφέρουν νερό στους κατοίκους, πράγμα που τελικά στάθηκε αδύνατο γιατί οι υπεύθυνοι δεν βρήκαν τρόπο να το διοχετεύσουν στα σπίτια.
Όπως απάντησε ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Παΐων κ. Γιώργος Ροδόπουλος για όλα αυτά ευθύνονται η παλιά άσφαλτο που έπεσε προφανώς άρον άρον σε παλαιότερες προεκλογικές περιόδους και κάλυψε ακόμα και τα φρεάτια, καθώς κάποιες πέτρες που έπεσαν σε ένα φρεάτιο όταν γίνονταν εργασίες σε ένα οδόστρωμα.
Εδώ βέβαια δημιουργούνται κάποιες απορίες.
Πώς γίνεται σε ένα φρεάτιο νερού να πέσουν πέτρες ικανές να το φράξουν;
Είναι το φρεάτιο διαλυμένο;
Το ίδιο εύκολα με τις πέτρες μπορεί να μπει π.χ. και ένα νεκρό ζώο;
Οι δεξαμενές σε τί κατάσταση βρίσκονται;
Είναι σκεπασμένες;
Πότε απολυμάνθηκαν τελευταία φορά και από ποιόν;
Και το κυριότερο ερώτημα.
Το νερό της Δάφνης τελικά πίνεται;
Πολύ αμφιβάλλουμε.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων τα δύο τελευταία χρόνια μετά από κάθε βροχή από τις βρύσες βγαίνει λάσπη. Αυτό από μόνο του δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Στα ποτήρια των κατοίκων βγαίνουν μια σειρά από επικίνδυνες ουσίες, μικρόβια και βακτήρια.
Η Δάφνη υπήρξε ένας υδάτινος παράδεισος με το καλύτερο νερό της περιοχής. Και τώρα οι κάτοικοι αγοράζουν εμφιαλωμένο.
Αν αυτό δεν είναι η πλήρης εγκατάλειψη, τότε τί;
Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:
Β.Χ.Α.
Copyright © 2021 Β. Αποστολόπουλος All Rights Reserved
Προσθήκη νέου σχολίου