ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί επέλεξα να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Θανάση Κανελλόπουλου

"Η πληθυσμιακή ερήμωση των ορεινών περιοχών της Ελλάδας σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας και ιδιαίτερα της υπαίθρου. Η ανεργία, ο κατακερματισμένος αγροτικός κλήρος, η μη κατοχή τίτλων ιδιοκτησίας σε ορισμένους οικισμούς, η ελλιπής Διοικητική και Εκπαιδευτική υποδομή τα προηγούμενα χρόνια ανάγκασαν τους νέους της υπαίθρου να αναζητήσουν την τύχη τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα να υποβαθμισθεί ο ρόλος της υπαίθρου".

(Απόσπασμα από την Διδακτορική διατριβή Πόπης Συμεωνίδου Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ.) 

 

Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται έντονα και στο δήμο Καλαβρύτων. Αδιάψευστος μάρτυρας η πρόσφατη απογραφή. Οφείλεται όχι μόνο στην ορεινότητα της περιοχής, αλλά και στην έλλειψη βασικών υποδομών, όπως π.χ. το απαρχαιωμένο, σε κακή κατάσταση και γεμάτο λακκούβες οδικό δίκτυο, την αμφίβολη ποιότητα βασικών αγαθών όπως το πόσιμο νερό κ.α. Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούσε την ποιότητα του νερού στη Δάφνη, με το λασπόνερο να τρέχει στις βρύσες…

Ποιος μπορεί να εγγυηθεί υπεύθυνα σήμερα για την ποιότητα του πόσιμου νερού και στις 66 κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων; 

Ο Δήμος Καλαβρύτων είναι ένας ορεινός δήμος με τεράστιες κατά τη γνώμη μου δυνατότητες ανάπτυξης. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτάρκης σε αγαθά και σε υπηρεσίες, αρκεί να το δούμε όλοι σοβαρά και να δουλέψουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης, με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Μπορεί άραγε κάποιος, ακόμα και από την νυν δημοτική αρχή, να υποστηρίξει ότι σήμερα υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία στο Δήμο Καλαβρύτων; 

Από την άλλη ο τουρισμός. Θεωρώ ότι το χιονοδρομικό δεν είναι μονόδρομος. Αφήστε που κυκλοφορεί έντονα η φήμη ότι η αναβάθμιση καθυστερεί και ο νέος αναβατήρας δεν πρόκειται να λειτουργήσει φέτος... 

Τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων, των μοναστηριών, την χαρτογράφηση των ορειβατικών μονοπατιών κλπ;

Όλα τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που δυστυχώς υπάρχουν, τα ζούμε καθημερινά και δεν προοιωνίζουν θετικές εξελίξεις για το αύριο.

Τις προσωπικές μου θέσεις και προτάσεις γι αυτά και όχι μόνο, τις έχω ήδη αναπτύξει και καταθέσει μέσα από το προσωπικό μου blog. Φυσικά και θα τις αναπτύξω ακόμα περισσότερο σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά.

Πολιτικά πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή να συναποφασίσουμε την διαδρομή που θέλουμε να ακολουθήσει ο δήμος μας και να επανακαθορίσουμε τις προτεραιότητες μας σε βάθος δεκαετιών.

Να δώσουμε το δικό μας στίγμα και να χαράξουμε την δικιά μας στρατηγική.

Η επιδίωξη όλων των παραπάνω, προϋποθέτουν γνώσεις, σύνθεση απόψεων, συνεργασία με άλλους δήμους που έχουν πράξει κάτι ανάλογο και κατέχουν το know how, με τοπικούς φορείς και συλλόγους και το κυριότερο, συνεργασία με την Περιφέρεια και με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν.

Και μιας και ανέφερα τον όρο "συνεργασία με ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν" και για να μην μηδενίζω το έργο κανενός, θα αναφέρω σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνεργασία της νυν δημοτικής αρχής με τον κο Μαρτίνο, που είχε σαν αποτέλεσμα την ανακατασκευή του ηρώου των αγωνιστών του 21 στην Αγία Λαύρα και την ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Άρα το ζητούμενο πρέπει να είναι, όπως προανέφερα, δημιουργικές συνέργειες και συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τον επικεφαλής της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και υποψήφιο Δήμαρχο Θανάση Κανελλόπουλο, κινείται στην κατεύθυνση της αλλαγής, της ανάπτυξης, της διαφάνειας, με στόχο την ευημερία όλων των συμπολιτών μας. Αυτά δηλαδή που επιθυμεί ολόκληρη η κοινωνία του Δήμου Καλαβρύτων.

Αποφάσισα να σταθώ στο πλευρό του Θανάση Κανελλόπουλου, μαζί με μια ομάδα επιτυχημένων επαγγελματικά και ενεργών πολιτών από όλο το εύρος της κοινωνίας του Δήμου μας και να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μας, θεωρώντας ότι είναι μια ιστορική στιγμή για την κομβικής σημασίας αλλαγή στον Δήμο Καλαβρύτων έτσι ώστε: 

Nα αποχωρήσει μια αποτυχημένη δημοτική αρχή χωρίς όραμα, πρόγραμμα και στόχους που πραγματικά θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του Δήμου μας. 

Να συμβάλλω θεσμικά πλέον με τις δικές μου προτάσεις και ενέργειες, ώστε να δοθούν σύγχρονες και δίκαιες απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα, όπου η σημερινή διοίκηση επέδειξε πλήρη αδιαφορία και περαιτέρω ουδεμία δυνατότητα και πρόταση έχει γι’ αυτά.

Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία, να εκλεγεί μια νέα Διοίκηση που θα σέβεται τον κάθε πολίτη και τα δικαιώματά του και θα εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των Δημοτών.

Ίσως ήρθε η ώρα, αυτό που απαιτεί ο κόσμος και λέγεται «σιωπηρά και κρυφά», ότι δηλαδή δεν πάει άλλο με αυτό το καθεστώς, να λάβει τέλος για το Δήμο μας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εκπαιδευτικός - Μηχανικός Πληροφορικής

Msc “Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα”

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com