Αναζητώντας αισθήματα σε κάθε έναν από εμάς τους... πολιτισμένους

Είναι γνωστό ότι τα αδέσποτα σκυλιά μέσα στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, αποτελούν προσβολή του πολιτισμού της ελληνικής κοινωνίας.

Η κυβέρνηση προχώρησε στην θέσπιση ενός πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, το γνωστό πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ, στο Άρθρο 7 του οποίου καθορίζονται οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των δήμων.

Εκεί μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 3, το οποίο περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, (γ) την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ, (δ) τη στείρωση και (ε) την υιοθεσία τους. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους δήμων και διαδημοτικές συνεργασίες. Επιπλέον, έχουν την υποχρέωση να εξυπηρετούν τους πολίτες και ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για διοικητικές πράξεις σχετικές με το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, καθώς και την υποχρέωση υλοποίησης προγραμμάτων πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων".

Δυστυχώς στην περιοχή μας, όχι μόνο στην πόλη των Καλαβρύτων αλλά παντού σε όλα σχεδόν τα χωριά του δήμου μας, παρατηρείται το φαινόμενο να τριγυρνούν σε άθλια κατάσταση δύστυχα αδέσποτα, τα οποία κάποιοι ανεύθυνοι εγκληματίες θεώρησαν ότι έπρεπε να τα παρατήσουν στο δρόμο.

Σήμερα Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023, ανάμεσα στον κόσμο που έχει κατακλύσει τα Καλάβρυτα λόγω τριημέρου Καθαράς Δευτέρας, κυκλοφορούσε παραπαίοντας, σκελετωμένος και εμφανώς πληγωμένος στο κεφάλι, (όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες), προφανώς ζητώντας βοήθεια, ο σκυλάκος της φωτογραφίας.

Δεν θα πω τίποτα...

Δεν θα μιλήσω ούτε για Δήμο, ούτε για εισαγγελέα, ούτε για φιλοζωικές οργανώσεις, ούτε για καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Αφήνω το σκυλάκο να μιλήσει μόνος του μέσα από τις φωτογραφίες.

Τον αφήνω να αναζητήσει αισθήματα σε κάθε έναν από εμάς τους... πολιτισμένους.

Καλά κούλουμα...

Β. Χ. Αποστολόπουλος

 

α

 

α

 

α

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com