ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Υποχρέωση όλων μας, είναι, να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό.

Οι καιρικές συνθήκες της καλοκαιρινής περιόδου που μόλις άρχισε (υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία κλπ.) σε συνδυασμό με την καθιερωμένη έλευση στην Πόλη και στα Χωριά μας μεγάλου αριθμού συγγενών μας, συμπολιτών μας, κατοίκων μας, αλλά και επισκεπτών, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, επιβάλλουν, όλοι μας, να φροντίζουμε ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού για την ύδρευση και τις οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.

Ασφαλώς και είναι γνωστή σ’ όλους, η υποχρέωση να διαχειριζόμαστε ορθολογικά το νερό που πίνουμε, να μην το καταναλώνουμε υπερβολικά και αλόγιστα, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, να μην το καταναλώνουμε για άρδευση περιβολιών, κήπων ή για άλλες χρήσεις και να το προστατεύουμε, ώστε να φθάνει για να πίνουμε και να εξυπηρετούμε τις απαραίτητες οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.

Η υποχρέωση όλων μας, είναι, να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό.

αρχείο λήψης

Παρά την υποχρέωση αυτή, που έχουμε, όλοι μας, παρατηρείται ότι, από συμπολίτες μας, γίνεται χρήση και κατανάλωση νερού και μάλιστα υπερβολική και αλόγιστη, από το δίκτυο ύδρευσης για το συνεχές πότισμα, περιβολιών με οπωροκηπευτικά, μεγάλης έκτασης κήπων με λουλούδια, γκαζόν και λαχανικά καθώς και για το επανειλημμένο πλύσιμο ή την κατάβρεξη αυλών, πλατειών ή δρόμων.

Παρατηρείται και αναφέρεται, ότι, σε όλα, σχεδόν, τα χωριά μας, ποτίζετε τα περιβόλια και τους κήπους σας και δεν υπάρχει και δεν επαρκεί το νερό για οικιακή χρήση, που έχει απόλυτη προτεραιότητα, έναντι κάθε άλλης χρήσης του νερού.

Γι’ αυτό, και εφέτος το καλοκαίρι, ο Πρόεδρος – Εκπρόσωπος της τοπικής σας κοινότητας μαζί με αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου, θα διεξάγουν μέτρηση των υδρομετρητών, εντατικούς ελέγχους στο δίκτυο, στις καταναλώσεις και στις παροχές ύδρευσης, στα περιβόλια και στους κήπους, σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας και σ’ όσες περιπτώσεις διαπιστώσουν ότι γίνεται υπερβολική και σπάταλη – αλόγιστη χρήση και κατανάλωση νερού ύδρευσης για άρδευση, πότισμα περιβολιών, κήπων, κλπ. θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το νόμο και τον κανονισμό ύδρευσης χρηματικά πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις.

Σε περίπτωση δε επανάληψης και μη συμμόρφωσης, θα διακόπτεται η παροχή και θα επιβάλλονται και οι άλλες νόμιμες κυρώσεις.

Όλοι μας πρέπει να αυτοπεριορίσουμε την κατανάλωση του νερού, να κάνουμε ορθολογική, λελογισμένη και «σοφή» χρήση του, ώστε αυτό το καλοκαίρι να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι.

Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε.

Ο Πρόεδρος – Εκπρόσωπος της τοπικής σας κοινότητας, μαζί, με Συνεργείο του Δήμου, θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους και σε περίπτωση που διαπιστώσει παραβάσεις, θα επιβάλλουν πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, ανά παράβαση.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.