«Δήμος Καλαβρύτων – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015»

Όπως, κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος ο Δήμος Καλαβρύτων, διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, στα Καλάβρυτα και στις άλλες Τοπικές του Κοινότητες, με τον τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015».

Οι εκδηλώσεις αυτές, στηρίζονται στην πολιτιστική δημιουργία του ίδιου του Δήμου, μέσα από τις τάξεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του, στη συνδιοργάνωση χορευτικών και παραδοσιακών προγραμμάτων, με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο της Πάτρας, τους οποίους υποστηρίζει και ενισχύει, και στην υποστήριξη σημαντικών ψυχαγωγικών και θεατρικών παραστάσεων.

Τις εξαίρετες αυτές εκδηλώσεις του Δήμου, συμπληρώνουν και σωρεία λαϊκών πανηγυριών, ανταμωμάτων, συναπαντημάτων και άλλων εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς του Δήμου μας, που σε πείσμα των καιρών και της οικονομικής κρίσης, επιμένουμε να στηρίζουμε την παράδοση, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015» περιλαμβάνει: α) συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαβρύτων, β) παρουσίαση της θεατρικής παράστασης του κλασσικού αριστουργήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η ΦΟΝΙΣΣΑ» στην Κλειτορία και στον ιστορικό χώρο του Αρχαίου Κλείτορα, γ) Ορχήστρα με δημοτική μουσική, στην Κλειτορία και στη Δάφνη, δ) υποστήριξη του 14ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος και ε) Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, με συνθέσεις και προς τιμή των μεγάλων συνθετών Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση των καταξιωμένων μαέστρων Σταμάτη Λέκκα και Σταύρου Σολωμού.

Αναλυτικά, το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015», στο Δήμο Καλαβρύτων, έχει ως εξής:

1). Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, συνεχίζει τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις, πραγματοποιώντας περιοδεία στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

  • Πρώτος σταθμός είναι η όμορφη Κλειτορία. Την Πέμπτη 13 Αύγουστου 2015, με ώρα έναρξης 9:30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας, θα παρουσιαστεί το καλοκαιρινό πρόγραμμα της μπάντας, που περιλαμβάνει μουσική από το κλασικό ρεπερτόριο, μουσική από τον κινηματογράφο, rock και pop επιτυχίες, καθώς και γνώστες ελληνικές μελωδίες.

  • Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 και στις 7:00 μ.μ. (δυόμισι ώρες πριν από την συναυλία της Φιλαρμονικής, στην πλατεία Κλειτορίας), θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Μαθητικής Εστίας Κλειτορίας, εκδήλωση προς τιμή των Καλαβρυτινών που αγωνίσθηκαν στην Κύπρο με κεντρικό ομιλητή τον Στρατηγό ε.α. Δημήτριο Κούκουρα, από την Κλειτορία (Κρινόφυτα) με θέμα: “Σύντομη ιστορική αναδρομή του Κυπριακού και των γεγονότων της τουρκικής εισβολής του 1974” και την παρουσίαση βίντεο, από τις επιχειρήσεις της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο, το 1974.

  • Τα Καλάβρυτα είναι ο επόμενος σταθμός και στην καθιερωμένη Αυγουστιάτικη συναυλία, οι μουσικοί της μπάντας θα γεμίσουν με μελωδίες την κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων την Κυριακή 16 Αυγούστου 2015. Η συναυλία θα αρχίσει στις 9:00 μ.μ.

  • Ακολουθεί η Δάφνη, στο χώρο της πλατείας κάτω από το πανέμορφο κιόσκι, την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015, με ώρα έναρξης της συναυλίας στις 8:00 μ.μ. με ώρα έναρξης, η Φιλαρμονική του Δήμου μας θα διασκεδάσει τους πιστούς και τους νέους ακροατές της από τη Δάφνη και την ευρύτερη περιοχή.

Η Φιλαρμονική Καλαβρύτων θα συνεχίσει την περιοδεία της και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

2). ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ «Η ΦΟΝΙΣΣΑ», την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:30 μ.μ. στην Κλειτορία, στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα, από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΧΜΗ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη και μετάφραση Κώστα Πολιτόπουλου.

3). ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού.

4). Πλούσιο Πρόγραμμα με Δημοτικά Παραδοσιακά Τραγούδια από παραδοσιακή ορχήστρα, σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Κλειτορολευκασίων Πάτρας (Κλειτορία 8 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ.) και το Σύλλογο Δαφναίων και το Ναυτικό Όμιλο Δάφνης (Ν.Α.Ο.Δ.) το τριήμερο 21, 22 και 23 Αυγούστου, στο Λάδωνα και στη Δάφνη.

5). Παραχώρηση των χώρων και των πλατειών και λοιπή υποστήριξη στον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας για την συνδιοργάνωση και πραγματοποίηση του 14ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας, την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ. και στα Καλάβρυτα το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ.

6). Συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, με συνθέσεις και προς τιμή των μεγάλων συνθετών Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση των καταξιωμένων μαέστρων Σταμάτη Λέκκα και Σταύρου Σολωμού, στα Καλάβρυτα την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ.

7). Επίσης, ο Δήμος Καλαβρύτων, παρά τις πενιχρές οικονομικές του δυνατότητες και τις δυσχέρειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης, έχει επιχορηγήσει, πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών μας, που παράγουν έργο, οι οποίοι και αυτοί θα πραγματοποιήσουν πλήθος ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στα χωριά τους, για τις οποίες υπάρχει ενημέρωση από τους ίδιους τους συλλόγους.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε, στις παραπάνω εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων και των πολιτιστικών μας συλλόγων και σ’ όσες ακολουθήσουν, ώστε, στην περιοχή μας, στη σημερινή δύσκολη εποχή της κρίσης και της μιζέριας, να δώσουμε έναν τόνο χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας, στηρίζοντας τον πολιτισμό και την ιστορία μας και αναβιώνοντας τις παραδόσεις και τα έθιμά μας.


 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.