Δήμος Καλαβρύτων - Ένωση Ελλήνων Φυσικών: "Η Φυσική Μαγεύει" Καλάβρυτα 8, 9, 10 Απριλίου

Επιστημονικό Περιβαλλόντικό Συμπόσιο διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων. Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στα Καλάβρυτα την Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου 2015, στους χώρους της Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, της Παλαιολογίνας και του Λυκείου.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου, ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αιγίου θα παρουσιάσει πειράματα φυσικής συμμετέχοντας στο πρόγραμμα "Η φυσική προάγει τον πολιτισμό". Επίσης, θα γίνει η διαδρομή στο δασικό οικοσύστημα του ελατοδάσους του Χελμού στο αισθητικό δάσος των Καλαβρύτων όπου κατά τη διάρκειά της διαδρομής θα γίνει παρατήρηση της χλωρίδας, της πανίδας και της γεωλογίας της περιοχής και εργασία σε ομάδες με βιωματικές δραστηριότητες.

Επίσκεψη στο Σπήλαιο των Λιμνών στα Καστριά, στο Πλανητέρο, στις πηγές του Αροάνιου ποταμού. Εξέταση των φυσικοχημικών παραμέτρων του νερού, συλλογή και παρατήρηση υδροβίων μικροοργανισμών. Διαδρομή στο περιβαλλοντικό μονοπάτι προς τη Μαύρη Λίμνα στα Καστριά. Παρατήρηση πετρωμάτων και γεωλογικών σχηματισμών, παρατήρηση παλαιών κτισμάτων, καταγραφή ανθρώπινων παρεμβάσεων και συμπεριφοράς του ανθρώπου προς το περιβάλλον, παρατήρηση χλωρίδας- βοτάνων της περιοχής.

Διαδρομή με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο στο Φαράγγι του Βουραϊκού από τα Καλάβρυτα μέχρι την Ζαχλωρού και πεζοπορία στο Φαράγγι μέχρι τα Νιάματα και επιστροφή με οδοντωτό στα Καλάβρυτα. Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα υλοποιηθούν δραστηριότητες στο πεδίο.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
13 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.