ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: «Ενημερώνουμε την Ντοίτσε Βέλε για το Ολοκαύτωμα»

Με σύνθημα «Ενημερώνουμε την Ντοίτσε Βέλε για το Ολοκαύτωμα», ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μέλη της Δημοτικής Αρχής, πολίτες των Καλαβρύτων, απόγονοι των εκτελεσθέντων, μαθητές και καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων των Καλαβρύτων και δημοσιογράφοι, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, σε έναν εποικοδομητικό και ενημερωτικό διάλογο και συζήτηση, ενημερώνουν, από πρώτο χέρι, τους πενήντα (50) δημοσιογράφους και στελέχη της Ντόιτσε Βέλε, που αποτελούν τη διεθνή χορωδία της, για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, τα πραγματικά γεγονότα της σφαγής, τις αποκλειστικές ευθύνες των ναζιστών και τα διαχρονικά μηνύματα που αυτό εκπέμπει σήμερα. Μηνύματα, ειρήνης, καταδίκης του πολέμου, καταδίκης του ναζισμού και του φασισμού, φιλίας, συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού των λαών.

Στη συζήτηση, θα συμμετέχουν και θα τοποθετηθούν οι γνωστοί δημοσιογράφοι Δημήτρης Αβραμίδης και Βίκυ Αθανασοπούλου, από την Πάτρα και Πάνος Τσαπάρας, από τα Καλάβρυτα.

Μετά τη συζήτηση, στις 8.00 μ.μ., θα ακολουθήσει συναυλία της διεθνούς χορωδίας της Ντόιτσε Βέλε, με παραδοσιακά τραγούδια από όλο τον κόσμο. Οι δημοσιογράφοι και τα στελέχη της Ντόιτσε Βέλε, πραγματοποιούν, αυτό το διάστημα, περιοδεία στην Ελλάδα (Αθήνα, Καλάβρυτα, Μήλος), με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Στόχος, του Δήμου Καλαβρύτων, είναι μέσα από αυτή την εκδήλωση να ενημερώσει αντικειμενικά τους δημοσιογράφους και τα στελέχη της Ντόιτσε Βέλε, για τις αληθινές συνθήκες του τραγικού Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τα διαχρονικά μηνύματά του και τις οφειλόμενες, ακόμα, διεκδικήσεις των μαρτυρικών πόλεων και αυτοί, με τη σειρά τους, να ενημερώσουν, αντικειμενικά και έχοντας γνώση των αληθινών ιστορικών γεγονότων, το γερμανικό και το διεθνές ραδιοτηλεοπτικό κοινό, στο οποίο καθημερινά, απευθύνονται.

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε, όλους, σ’ αυτή τη ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, με αφορμή, τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε, τη Διεθνή Χορωδία της Deutsche Welle στα Καλάβρυτα, που αποτελείται από δημοσιογράφους και στελέχη του μεγάλου, αυτού, διεθνούς ραδιοτηλεοπτικού μέσου, με εκπομπές σε 30 γλώσσες και πολύ περισσότερες χώρες, ανά τον κόσμο και στην Ελλάδα, με αναμετάδοση, στην Αθήνα, μέσω του ΣΚΑΙ και στην υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω άλλων 45 τοπικών ραδιοσταθμών.

Οι διαμορφωτές αυτοί, της διεθνούς κοινής γνώμης, εκτός, από την εξαιρετική, μουσική συναυλία, που είμαι βέβαιος, ότι θα παρουσιάσουν στα Καλάβρυτα, με την αναλυτική και τεκμηριωμένη, ενημέρωση που θα τους κάνουμε, τον προβληματισμό, από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί και την άμεση γνώση και αντίληψη, που θα αποκτήσουν, για τα τραγικά γεγονότα της ναζιστικής θηριωδίας των Καλαβρύτων, με τις επισκέψεις τους στον Τόπο της Εκτέλεσης και στο Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, θα καταστούν, πιστεύω, οι καλύτεροι πρεσβευτές και οδηγητές γνώμης, για την ανάδειξη και την προβολή του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων και των μηνυμάτων που αυτό, διαχρονικά, εκπέμπει, τη διατήρηση της μνήμης του, ιδίως στους πολίτες της Γερμανίας, καθώς και για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος της καταβολής των οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Ταυτόχρονα, θα προβάλλουν και το νέο, σύγχρονο πρόσωπο, τις ομορφιές και τα αξιοθέατα των Καλαβρύτων και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική τους ανάπτυξη».

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.