Δήμος Καλαβρύτων: 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των θεομηνιών

Μετά την, κατά κοινή ομολογία, ιδιαίτερα επιτυχημένη και σημαντική, για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ομιλία του, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, συνοδευόμενος από το βοηθό Δημάρχου, κ. Νίκο Μαγκαφά, συναντήθηκαν, χθες, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μπαλάφα.

Στον κ. Μπαλάφα, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, έθεσε το θέμα και αίτημα της υποστήριξης και ενίσχυσης των ορεινών δήμων, όπως είναι και ο Δήμος Καλαβρύτων, στον οποίο, λόγω των καιρικών και εδαφολογικών συνθηκών που επικρατούν, συμβαίνουν θεομηνίες και καταστροφές στις υποδομές και στα δίκτυα (οδικό, ύδρευσης, κ.λ.π.).

Ο Υφυπουργός, κ. Μπαλάφας, τόνισε ότι, είναι και στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών η στήριξη των ορεινών δήμων και ανέφερε ότι, ήδη, έχει χρηματοδοτήσει το Δήμο Καλαβρύτων, με το ποσό των 100.000,00 ευρώ, για τις θεομηνίες του Καλοκαιριού στην Πλατανίτσα και στην Άνω Βλασία και ανέφερε ότι, εντός των ημερών, θα χρηματοδοτήσει το Δήμο, με το, επιπλέον, ποσό των 50.000,00 ευρώ, για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών του Δήμου Καλαβρύτων, από θεομηνίες.

Επίσης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, συζήτησε με τον Υφυπουργό και ενημερώθηκε και για άλλα σημαντικά για την αυτοδιοίκηση και ειδικά για το Δήμο Καλαβρύτων, θέματα, όπως, η παράταση του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, λειτουργικά θέματα των δήμων, διευκολύνσεις και αναχρηματοδότηση των δανείων, θέματα των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου, κ.α.

Τέλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, προσκάλεσε τον Υφυπουργό, κ. Μπαλάφα, να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, γεγονός για το οποίο υποσχέθηκε, όταν οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν.

 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.