Δήλωση της Μαρίας Κανελλοπούλου, βουλευτή Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις με μολότωφ σε κατοικίες αλλοδαπών, η Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Τις μέρες που μας πέρασαν, σημειώθηκαν 2 ρατσιστικές επιθέσεις με μολότωφ σε κατοικίες αλλοδαπών στην Πάτρα. Οι επιθέσεις αυτές αποδεικνύουν ότι ο φασισμός συνεχίζει να κυκλοφορεί στους δρόμους και να τρομοκρατεί.

Τα ρατσιστικά κρούσματα των ημερών δεν είναι μεμονωμένα. Σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούμε ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς και ομοφυλόφιλους να πέφτουν θύματα βίας.

Η πολιτεία οφείλει να αντιδράσει. Καλούμαστε να επιλέξουμε. Θέλουμε ένα δημοκρατικό κράτος με κατοχύρωση των δικαιωμάτων, επιλέγουμε μία ανοιχτή κοινωνία, ή θα είμαστε μία χώρα με  ρατσιστικές επιθέσεις και σωρεία νεκρών μεταναστών στα νερά του Αιγαίου;

Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Εδώ και χρόνια βλέπουμε τις Κυβερνήσεις, διάφορα πολιτικά κόμματα, καθώς και σημαντική μερίδα του Τύπου να υιοθετούν ξενοφοβικό λόγο, να “εκπαιδεύουν” μία ολόκληρη κοινωνία στο μίσος για τον ξένο, τον “διαφορετικό”.

Οι αρχές οφείλουν να πατάξουν τέτοια κρούσματα. Καμία ολιγωρία δεν δικαιολογείται.

Οι επιθέσεις αυτές αναδεικνύουν επίσης τη σημασία ψήφισης ενός αντιρατσιστικού νόμου που θα τιμωρεί με αυστηρότητα εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο. Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης, με τη συνεχή απόσυρση του νομοσχεδίου, πρέπει να σταματήσουν.

Τέλος, αναρωτιόμαστε. Μήπως τα θύματα των επιθέσεων πληρώνουν το τίμημα της δικαστικής απόφασης για τη Μανωλάδα; Μήπως η πρόσφατη αυτή απόφαση έστειλε το μήνυμα ότι το ρατσιστικό έγκλημα μένει ατιμώρητο;"

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.