Δήλωση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου

Σχετικά με την απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου με την οποία αναγνωρίζεται η διεκδίκηση γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων από Ιταλούς πολίτες, η Βουλευτής Αχαΐας Μαρία Κανελλοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Με απόφαση της 22.10.2014 το Ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο αναγνωρίζει υποχρέωση του γερμανικού δημοσίου να καταβάλλει σε Ιταλούς πολίτες πολεμικές αποζημιώσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού και ιταλικού τύπου, το Δικαστήριο δεν αναγνωρίζει δικαίωμα ετεροδικίας στην Γερμανία στην περίπτωση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Έτσι, σε αντίθεση με την νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το γερμανικό δημόσιο μπορεί να δικαστεί παραδεκτώς από δικαστήριο αλλοδαπού κράτους.

Η απόφαση αυτή είναι προφανούς σημασίας. Θα προκαλέσει εξελίξεις σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, στις οποίες η Ελλάδα οφείλει να συμμετάσχει ενεργά. Η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να πάρει επιτέλους στα σοβαρά την υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Ειδικά τώρα που το ζήτημα επικαιροποιείται διεθνώς και ενδυναμώνονται ακόμη περισσότερο τα νομικά μας επιχειρήματα, δεν μπορεί η Κυβέρνηση να αδρανήσει.»

 

 

 

Η Βουλευτής  Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Μαρία ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.