Διεκδίκηση πόρων από το Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το περασμένο χρονικό διάστημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδίως στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, τέθηκε προς συζήτηση στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Σε αυτή συμμετείχαν εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο κ. Γιάννης Τασιόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Εκτελεστική Γραμματέας της Π.Δ.Ε Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Δ.Ε. Δημήτρης Καραβίδας και στελέχη των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η προετοιμασία της πρότασης και η τεκμηρίωση της κοστολόγησης για την εκτίμηση του κόστους ζημιάς και την αποκατάσταση της με τη διεκδίκηση πόρων από το Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη και σωστή προετοιμασία, ενώ συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, την ερχόμενη εβδομάδα, με τεκμηριωμένα τα παραπάνω στοιχεία σε συνεργασία με τους Δήμους, τις τεχνικές υπηρεσίες και λοιπές Υπηρεσίες που αντιμετώπισαν ζημιές (δίκτυο υδροδότησης, ηλεκτροδότηση κ.λπ.).

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τους πόρους που χρειάζονται για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να θωρακιστούμε για την επόμενη χρονιά ώστε να αποφύγουμε αντίστοιχες ζημιές» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
20 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.