Διάσωση εγκλωβισμένων μαθητών στο Γυμνάσιο Δάφνης από την 6η ΕΜΑΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Διάσωση εγκλωβισμένων μαθητών αλλά και άσκηση ετοιμότητας  σε περίπτωση σεισμού, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Γυμνάσιο της Δάφνης από την 6η ΕΜΑΚ. Ο διοικητής κ. Πανόπουλος και οι άντρες του ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του διευθυντή του Δημοτικού Δάφνης κ. Γιώργου Μουγκοπέτρου και αποφάσισαν να προσφέρουν στους μικρούς μαθητές ένα σπάνιο θέαμα. 

Στην μεγάλη και πλήρως εξοπλισμένη για τέτοιες περιπτώσεις αίθουσα του Γυμνασίου Δάφνης οι διασώστες μίλησαν στα παιδιά ,έδειξαν βίντεο με την ιστορία της πυροσβεστικής και συζήτησαν μαζί τους για το επάγγελμα του πυροσβέστη. Κυρίως όμως εστίασαν στον τρόπο αντίδρασης που πρέπει να έχουν τα παιδιά σε περίπτωση σεισμού.

Οι μαθητές, αν και μικρής ηλικίας, αντιλήφθηκαν γρήγορα με ποιους τρόπους θα προστατευτούν (κάτω από τα θρανία, μακριά από τα παράθυρα, κλπ.) και πώς θα πρέπει να βγουν στον αύλειο χώρο, χωρίς πανικό, όταν οι εκπαιδευτικοί κρίνουν ότι πέρασε ο κίνδυνος.
Στην αίθουσα παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Παΐων κ. Παναγιώτης Λάππας ο οποίος ευχαρίστησε όλη την ομάδα των πυροσβεστών για την παρουσία τους και τους επαίνεσε για το έργο που προφέρουν στην κοινωνία μας με κίνδυνο της δικής τους σωματικής ακεραιότητας.
Στη συνέχεια τα παιδιά πέρασαν στο προαύλιο του Γυμνασίου και παρακολούθησαν μια εικονική επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων μαθητών μετά από σεισμό. Οι θερμικές κάμερες , τα γαιόφωνα , τα τρυπάνια, τα σχοινιά , η μικροκάμερα πήραν ζωή στα χέρια των έμπειρων ανδρών . Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει ένας μεγάλος πρωταγωνιστής. Ο Μάξ, ο σκύλος της ΕΜΑΚ. Ένα εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ που μαζί με τον εκπαιδευτή του έκλεψαν τις εντυπώσεις. Στο τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν από κοντά όλα τα εξαρτήματα και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η μονάδα στις αποστολές της,  αλλά και οι εκπαιδευτικοί να μάθουν τους πυροσβεστήρες, τα είδη τους αλλά και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση.

Στην 6η ΕΜΑΚ, λοιπόν ,ένα μεγάλο ευχαριστώ από τη Δάφνη, για το χρόνο που μας διέθεσαν και όλοι ξέρουμε πόσο πολύτιμος είναι γι'αυτούς και για τη φλόγα της ψυχής τους. Γιατί όπως λένε και οι ίδιοι : στον πυροσβέστη το Α είναι η εκπαίδευση και το Ω η ψυχή. 

 

Γ. ΚΟΥΤΣΙΟΥΡΗ

 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.