Διαφωνία από την Ρ.Α.Π για την διέλευση τρένου από Πάτρα

Με αφορμή την αναγγελθείσα δημοσιογραφικά συνάντηση φορέων σε σχέση με το ζήτημα της διέλευσης του τρένου από την Πάτρα θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε τη θέση της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη.

Η επίγεια διέλευση του τρένου εντός του πολεοδομικού και κοινωνικού ιστού της πόλης πρέπει να αποκλειστεί εκ των προτέρων ως λύση, γιατί δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι επιλύει.

Τονίζουμε δε, ότι η όποια πρόταση υιοθετηθεί θα πρέπει να αναγνωρίζει την πολιτική και ευρύτερα κοινωνική διάσταση του προβλήματος χωρίς να περιορίζεται σε οικονομοτεχνικές μελέτες με μοναδικό κριτήριο το κόστος κατασκευής.

Το τρένο αποτελεί ένα μέσο που μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης ενταγμένο, όμως, σε μια συνολική οπτική που δεν περιορίζεται χρονικά και χωρικά μόνο στα σημερινά δεδομένα. Κατά αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αναδείξει τη δυναμική του που επιτρέπει την αξιοποίηση χώρων και εργαλείων προς όφελος συγκεκριμένων και δημόσιων αναπτυξιακών προοπτικών. 

 

Το Γραφείο Τύπου της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης (Ρ.Α.Π.) ''ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη''

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.