Διαδικτυακή ενημέρωση για τα ακαδημαϊκά προγράμματα του VonKarmanInstitute

Διαδικτυακή ενημέρωση με θέμα τα ακαδημαϊκά προγράμματα του VonKarmanInstitute πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μαΐου και ώρα 14.00.

H εκδήλωση απευθυνόταν σε αποφοίτους/φοιτητέςμε σκοπό την πληροφόρηση για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τα σύντομα προγράμματα διάρκειας 2-6 μηνών που προσφέρονται από το VonKarmanInstitute με την αρωγή της ΠΔΕ.

Η εκδήλωση ήταν σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίωνας Ζαΐμης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους τομείς της εκπαίδευσης και της έρευνας. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε η αντιπροσώπευση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση σε θέματα Ελληνικού τεχνολογικού ενδιαφέροντος του VonKarmanInstituteforFluidMechanics (VKI), το οποίο είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός και επιστημονικός οργανισμός, ο οποίος ειδικεύεται στους τομείς της αεροναυτικής, της αεροδιαστημικής, της περιβαλλοντικής επιστήμης, των μηχανών εσωτερικής καύσης και της προώθησης.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την οικονομική στήριξη Ελλήνων μεταπτυχιακών ή διδακτορικών υποτρόφων εισαχθέντων στο VKI αιτούντων με παροχή υποτροφίας εκ μέρους του ινστιτούτου, διάρκειας ενός έτους, που θα καλύπτει τα δίδακτρα και θα παρέχει μηνιαίο επίδομα φιλοξενίας και σίτισης.

«Στόχος είναι κυρίως η στήριξη νέων ελλήνων ερευνητών με υποτροφίες, η σύσφιγξη των σχέσεων του VKI με ελληνικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και η εκατέρωθεν μεταφορά τεχνογνωσίας» δήλωσε ο Φ. Ζαΐμης και πρόσθεσε: «Ανοίγουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας με το τοπικό τεχνολογικό οικοσύστημα της περιοχής και την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν καθηγητές του VKI καθώς και απόφοιτοι του Ινστιτούτου μεταξύ αυτών ο κ. Ηλίας Μπαλαράς, Καθηγητής του «ΤheGeorgeWashingtonUniversity».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.