Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Το μεταχρωματικό έλκος πλατάνου

Η αυτοοαργανωμένη συλλογικότητα Καλαβρύτων «ΕΜΕΙΣ» σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Το μεταχρωματικό έλκος πλατάνου,
Η έκταση του προβλήματος στα Καλάβρυτα και την ορεινή Αχαΐα,
Πρόληψη και Μέτρα Αντιμετώπισης της Ασθένειας»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 16 Μαίου, ώρα 19:00 και θα μεταδοθεί στο κανάλι μας στο YouTube με βασικό ομιλητή τον Δρ. Δασολόγο Φυτοπαθολόγο κ. Παναγιώτη Τσόπελα, του Ινστιτούτου Μεσογειακών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”. Επίσης, θα συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού ενώ εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει δείξει και το Δασαρχείο Καλαβρύτων. Μέλος της συλλογικότητας μας θα κάνει ολιγόλεπτη  παρουσίαση, όπου μέσω φωτογραφικού υλικού θα προβάλλει την επέκταση του μεταχρωματικού έλκους στην περιοχή μας. Στο τέλος, θα υπάρξει συζήτηση και θα τεθούν τα ερωτήματα του κοινού.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για την λήψη προληπτικών αλλά και κατασταλτικών μέτρων για τον περιορισμό και εξάλειψη της σοβαρής ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους πλατάνου. Η ασθένεια αυτή απειλεί με νέκρωση το σύνολο των πλατάνων της περιοχής και απειλεί με εξαφάνιση αιωνόβια πλατάνια, πραγματικά μνημεία της φύσης. Μάλιστα στην κοινότητα Πλατανιώτισσα έχει προσβληθεί από την ασθένεια το εμβληματικό δέντρο του ναού της Παναγίας της Πλατανιώτισσας. Δυστυχώς, αυτό το “Μνημείο της Φύσης” νεκρώνεται σταδιακά από την ασθένεια και θα καταστραφεί πλήρως.

Συνεπώς, η περαιτέρω επέκταση του μεταχρωματικού έλκους πλατάνου θα προκαλέσει μια ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή με ποίκιλλες συνέπειες ακόμα και στο οικιστικό περιβάλλον.

Σας προσκαλούμε να συντονιστείτε στο κανάλι μας στο YouTube (link: https://www.youtube.com/watch?v=-DTGyjFaqm8) ώστε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά αλλά και να σχολιάσετε ή να προσθέσετε τις ερωτήσεις σας προς τους καλεσμένους μας και εμείς θα φροντίσουμε να τις μεταφέρουμε. 

Όλοι μαζί μπορούμε να διασώσουμε τα πλατανοδάση μας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://emeisask.wordpress.com/2021/05/07/ekdilwsi16_05/ 

ΕΜΕΙΣ, Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα Καλαβρύτων

Image removed.

Sitehttps://emeisask.wordpress.com/
Facebookhttps://www.facebook.com/emeis.ask.kalavryta/
YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCIsqsoVkvLHMgTgtJKRy3yA

https://www.skyrodos.gr/82080-2
Σε σχετική του συνέντευξη ο κ Τσόπελας αναφέρει καλές πρακτικές αντιμετώπισης όπως στην περίπτωση του Δήμου Ναυπάκτου (Γρίμποβο ) έχουν γίνει αναλογες συνεργασίες ,επικοινωνίες; παρεμβάσεις με τον Δήμο Καλαβρύτων ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 15 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.