Δέσμευση Γεωργαντά σε Φωτήλα, Δουκλιά και Τσάμη για την αδιάλειπτη λειτουργία των ΕΛΤΑ σε Καλάβρυτα και Κλειτορία

Από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Γεώργιο Γεωργαντά, ενημερώθηκε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη λειτουργία των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Στη συνάντηση, ο Υφυπουργός αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε μόνο χρέη στον Οργανισμό, χωρίς αναπτυξιακή στρατηγική, με αποτέλεσμα το κόστος διάσωσης της εταιρείας να ανέρχεται στα 350 εκ. ευρώ, ενώ κάθε χρόνο αυτό βαίνει αυξανόμενο.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καταβάλει τεράστια προσπάθεια σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να υπάρξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διάσωσης των ΕΛΤΑ. Σημαντικό ρόλο, βέβαια, στο σχέδιο αυτό θα παίξει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφού δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων αλλά και τεχνοκρατικής επάρκειας και πολυπλοκότητας. Διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι τα ΕΛΤΑ δεν θα δοθούν σε ιδιώτες και θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Επίσης, συζητήθηκε και το πολύ σοβαρό ζήτημα της μεγάλης έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στα ΕΛΤΑ της Αχαΐας και κυρίως στην Κλειτορία – όπου το κατάστημα οριακά λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα – και στα Καλάβρυτα - όπου το κατάστημα λειτουργεί με εποχιακό προσωπικό. Ο Ιάσονας Φωτήλας, έχοντας συμμεριστεί την ανησυχία των πολιτών αλλά και των αυτοδιοικητικών της ευρύτερης περιοχής και παρουσία του Αντιδημάρχου Καλαβρύτων κ. Σωτήρη Δουκλιά και του Προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ Νίκου Τσάμη ζήτησε από τον Υφυπουργό να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία ούτε ενός καταστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές. Ο Υφυπουργός τον διαβεβαίωσε για τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία τους και δεσμεύτηκε να μην υπάρξουν κενά σε προσωπικό ώστε έτσι να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα οι πολίτες του νομού.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.