ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Νίκος Νικολόπουλος: Η νέα εθνική πατριωτική συμμαχία θα δώσει τέλος στα μνημόνια

Συνάντηση με στελέχη και φίλους της Δυτικής Αχαΐας είχε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Την συγκέντρωση διοργάνωσαν οι φίλοι του υποψηφίου Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. με πρωτοπόρους νέους και νέες της περιοχής.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Αντώνης Σαμαράς εγκλωβισμένος στα τραγικά αδιέξοδά του, συνεχίζει να υποστηρίζει την πολιτική των μνημονίων, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα-αν είναι δυνατόν-θα πρέπει να καταβάλλει για την περίοδο 2013-2030, για το σύνολο των τοκοχρεολυσίων, το ποσό των 340,8 δισ.

Και όλα αυτά τα ποσά θα προέλθουν από μια χώρα, στην οποία:

  • Ο φόρος για εισοδήματα έως 35.000 ευρώ αυξήθηκε 30% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

  • Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους έχει επταπλασιαστεί ο φόρος εισοδήματος από το 2010, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχει αυξηθεί εννέα φορές.

  • Το συνολικό ποσό που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα έχει αυξηθεί κατά περίπου 800%.

  • Σύμφωνα με την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, παρατηρείται μείωση του τζίρου έως 75% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ από την αρχή της κρίσης μπήκαν 230.000 νέα λουκέτα.

  • Από τα 2,8 εκ. Ελληνικά νοικοκυριά, τα 2,4 εκ. έχουν φορολογικές οφειλές τις οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, οι συντάξεις είναι η κύρια πηγή εσόδων για το 49% των ελληνικών οικογενειών, 3,5 εκ. εργαζόμενοι πρέπει να συντηρήσουν 4,7 εκ. ανέργους ή ανίκανους για εργασία».

Εξάλλου από όλους τους συγκεντρωθέντες κοινός τόπος υπήρξε ότι «χωρίς καμία αμφιβολία, ότι ο παραλογισμός των μνημονίων πρέπει να τελειώσει άμεσα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους».

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε ως εξής: «Πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, με στόχους και προτεραιότητες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Εθνικής οικονομίας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής, απαιτεί τη συστηματική προσπάθεια, αλλά και την σύμπραξη όλων των ζωτικών δυνάμεων της χώρας.

Απαιτεί την δημιουργία μιας νέας πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας, η οποία θα δώσει ελπίδα και αυτοπεποίθηση στους Έλληνες και θα αποτελέσει τον καταλύτη, για έναν ελπιδοφόρο θεσμικό, κοινωνικό και κοινωνικό μετασχηματισμό.


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.