Δελτίο τύπου :Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Μεγάλη επιτυχία, σημείωσαν, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων για να τιμήσει το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα της 13-12-1943. Οι πολλές, ενδιαφέρουσες και σημαντικές αυτές εκδηλώσεις, κορυφώθηκαν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, μια ηλιόλουστη ημέρα, με την τέλεση του πάνδημου μνημοσύνου και την πορεία σε πομπή προς τον Τόπο Εκτέλεσης, τη Ράχη του Καππή.

Στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Χρύσανθος, και αναγνώσθηκε σημαντικό μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου, προς το Δήμαρχο Καλαβρύτων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πατρινός διακεκριμένος συγγραφέας και λογοτέχνης, κ. Κώστας Λογαράς, ο οποίος, με το μεστό και γεμάτο μηνύματα λόγο του, το γλαφυρό και λογοτεχνικό του ύφος και τη συγκινητική εκφώνησή του, καθήλωσε το ακροατήριο και έδωσε παραστατικά και με σαφήνεια, τόσο το ιστορικό της καταστροφής, όσο και, κυρίως, τα μηνύματα και τα διδάγματα που από αυτή, διαχρονικά, αντλούνται.

Το μνημόσυνο και την πορεία τίμησαν με την παρουσία τους, εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Άγγελος Τσιγκρής, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Αχαΐας, κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, οι βουλευτές του νομού Αχαΐας, κ.κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου, Μαρία Κανελλοπούλου και Νίκος Νικολόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι πρώην βουλευτές Αχαΐας και πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων και πρώην Νομάρχης κ.κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Δημήτρης Κατσικόπουλος, αντίστοιχα, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Πέτερ Σοοφ, η Πολιτική Ακόλουθος της πρεσβείας των Η.Π.Α., κ. Μαίρη Φραγκάκη, ο πρόξενος της Πολωνίας, Στρατηγοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών, Δήμαρχοι 32 Δήμων (από τους 46) Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος της μαρτυρικής Μόρφου της Κύπρου, κ. Χαράλαμπος Πίττας, οι Δήμαρχοι των Δήμων του νομού Αχαΐας, κ.κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, Χρήστος Νικολάου, Θάνος Καρπής και ο Αντιδήμαρχος Πατρέων, κ. Στάμας, Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι Δήμων και Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης από την Πολωνία, τη Μάλτα, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Σλοβενία, την Κύπρο και τα Σκόπια(FYROM), Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης, πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στα Καλάβρυτα:

α. Στις 10,11 και 12 Δεκεμβρίου 2014, η 27η Γενική Συνέλευση της Διεθνής Ένωσης των Πόλεων Αγγελιοφόρων της Ειρήνης, κατά την οποία εντάχθηκαν στην Διεθνή Ένωση τα Καλάβρυτα και το Αίγιο, ως πλήρη μέλη αυτής, και

β. Στις 12 Δεκεμβρίου 2014, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940 – 1945 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ», με, πρωτοφανή, μεγάλη συμμετοχή, 32 από τους 46 Καλλικατικούς Δήμους, που το εκπροσωπούν.

Στη γενική, αυτή, συνέλευση, εκλέχτηκε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου, αποτελούμενο από 15 μέλη, μαρτυρικούς Δήμους και, συγκεκριμένα από τους Δημάρχους ή εκπροσώπους των Δήμων Δράμας, Πυλαίας – Χορτιάτη, Πέλλας, Βόλου, Λαμιέων, Ζαγορίου, Σουλίου, Νικολάου Σουφά, Κομμένο Άρτας, Δελφών, Νίκαιας Ρέντη, Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας, Καλαβρύτων, Καντάνου, Ανωγείων, Βιάννου και Μακρακώμης και Πρόεδρος αυτού επανεξελέγη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γιώργος Λαζουράς, Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, κ. Γιάννης Γεωργακός και Γραμματέας ο Δήμαρχος Ανωγείων, κ. Μανώλης Καλλέργης.

(Για τις δυο αυτές εκδηλώσεις θα ακολουθήσει νεώτερο δελτίο τύπου)


 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.