Δείτε τι σημαίνει οποιοδήποτε σύμπτωμα σας απασχολεί

Σε όλους έχει τύχει να πονάμε ή να νιώθουμε κουρασμένοι αλλά να μην ξέρουμε τι φταίει… Για παράδειγμα, ένας επίμονος στομαχόπονος μπορεί να οφείλεται σε κάτι που φάγαμε αλλά να είναι και σημάδι φλεγμονώδους διαταραχής του εντέρου ή κάποιας ακόμη σοβαρότερης πάθησης.

Ανησυχείτε για την υγεία σας και δεν ξέρετε πού να απευθυνθείτε; Η Isabel ήρθε για να σας λύσει τα χέρια!

Ο «διαδικτυακός γιατρός», το σύστημα Isabel σχεδιάστηκε από μια ομάδα ειδικών στο χώρο της Υγείας και μας βοηθά να κατανοήσουμε πού μπορεί να οφείλεται ένα σύμπτωμα που μας απασχολεί. Το σύστημα πήρε το όνομά του από την Isabel Maude, η οποία υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες λόγω μιας λανθασμένης διάγνωσης το 1999, σε ηλικία μόλις τριών ετών. Οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι έχει ανεμοβλογιά, όμως στην πραγματικότητα επρόκειτο για σύνδρομο τοξικού σοκ και νεκρωτική απονευρωσίτιδα, στην οποία βακτήρια τρώνε τη σάρκα. Δεκαπέντε χρόνια μετά, το νεαρό κορίτσι υποβάλλεται συνεχώς σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο πατέρας της Jason αποφάσισε να μετατρέψει αυτήν την εμπειρία σε κάτι θετικό και χρήσιμο, πιστεύοντας πως η κόρη του θα μπορούσε να έχει αποφύγει τις δραματικές επιπλοκές εάν οι γιατροί είχαν λάβει υπ” όψιν τους όλες τις πιθανές διαγνώσεις. Συνεργάστηκε μάλιστα με τους γιατρούς της κλινικής όπου νοσηλεύτηκε το κορίτσι.

Χρειάστηκαν 14 χρόνια και 150.000 εργατοώρες προκειμένου να σχεδιαστεί και να ολοκληρωθεί το σύστημα Isabel. Στόχος του πρότζεκτ ήταν να τιμήσουν το νεαρό κορίτσι και όλους τους ασθενείς που έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές επιπλοκές λόγω κακής ή καθυστερημένης διάγνωσης αλλά και να μειωθούν τα ιατρικά λάθη.

Πάνω από 16 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν κάθε μήνα τη διαδικτυακή πλατφόρμα προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για συμπτώματα και ασθένειες που τους απασχολούν.

Το σύστημα βασίστηκε σε προηγμένης τεχνολογίας λογισμικό, το οποίο συνδέεται με ιατρική βάση δεδομένων. Φιλοξενείται στην έγκυρη ιστοσελίδα patient.co.uk και μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο τόσο για το κοινό όσο και για ειδικούς.

Τα στοιχεία που χρειάζεται να καταχωρίσει ο χρήστης είναι η ηλικιακή ομάδα, το φύλο (και την πιθανότητα εγκυμοσύνης για τις γυναίκες), η περιοχή προέλευσης και τα επιμέρους συμπτώματα. Μετά την καταχώριση, εμφανίζονται οι πιθανές διαγνώσεις καθώς και πόσο σπάνια είναι καθεμιά από τις παθήσεις που εξηγούν πιθανώς το σύμπτωμα ή το συνδυασμό των συμπτωμάτων.

Ενδεικτικά, μια νεαρή κοπέλα στην ηλικιακή ομάδα 17-29, η οποία δεν είναι έγκυος και έχει εκδηλώσει πυρετό, βήχα, ταχυπαλμίες και δύσπνοια μπορεί να πάσχει από πνευμονία, πνευμονικό οίδημα, λευχαιμία, μυοκαρδίτιδα, καρδιακή ανεπάρκεια κ.α.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

ΠΗΓΗ:ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.