Δείτε συλλεκτικές φωτογραφίες από την Κερπινή.

 Η γνωστή φράση «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» ειπώθηκε για πρώτη φορά το 1911 από τον Αμερικανό εκδότη Άρθουρ  Μπρίσμπειν.  Τη μεγάλη «επιτυχία» της μάλλον την οφείλει  στο ότι βρίσκει εφαρμογή ακόμη και σήμερα σε πολλές φωτογραφίες και κυρίως όταν είναι από το παρελθόν. Δεν είναι ψέμα ότι μια εικόνα μπορεί με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και γλαφυρότητα να διηγηθεί οτιδήποτε από οποιοδήποτε έγγραφο ,όποιος και εάν είναι ο συγγραφέας. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν καθώς και το όλο συλλεκτικό αρχείο μας απεικονίζουν το παρελθόν και την ιστορία αυτού του τόπου και των ανθρώπων του!

Η προσπάθεια - κίνηση συλλογής μέσω του kerpini.blogspot.gr για παλιές φωτογραφίες του χωριού μας και των ανθρώπων του, συνεχίζεται και εμπλουτίζεται συνεχώς, με σκοπό τη διαφύλαξη και διάσωση παλιών ιστορικών φωτογραφιών και την προβολής τους με σκοπό τη δημιουργία χρονικής γέφυρας του παρόντος με το παρελθόν και ταυτόχρονα την προβολή αγαπημένων προσώπων, ηθών και εθίμων άλλων εποχών στις νεότερες γενιές.

  

Είναι Ιστορίες κρυμμένες μέσα από παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίας ανθρώπων του χωριού μας!

Πλησιάζουμε ήδη γύρω τις 500 φωτογραφίες και η προσπάθεια συνεχίζεται με υπομονή!

Στο ανανεωμένο μας αρχείο έχουμε πρόσθεση αυτή την φορά φωτογραφίες του πρώτου λεωφορείου του Δημήτρη του Στάγια (από  το 1966-1982) που έκανε την άγονη γραμμή Αίγιο –Πλατανιώτισσα –Κερπινή καθώς και κατοίκων του από εκδρομές.

Στο όλο αρχείο μπορείτε να δείτε επίσης: μερική άποψη της Κερπινής του 1930φωτογραφία του 1920-30, την εκκλησία του Αι-Γιάννη του Προδρόμου όπου εκτίσθη το 1826, καθώς και μια-δυοσυλλεκτικές με τα αλώνια στον Aι-Γιώργη Kερπινής μεταπολεμικά.

Έχουμε συγκεντρώσει αρκετές φωτογραφίες από οικογένειες και άτομα του χωριού, έχουμε φωτογραφίες περί τα 1870 και στις αρχές του 1900,έγγραφο-γραμμάτιο του 1880 και γράμμα εποχής του 1910 ,προικοσύμφωνο «τι δίνει στην θυγατέρα του» -εποχής 1925, τιμολόγιο πώλησης (Θεωρημένο-διάτρητο) του 1970, καθώς και το πρώτο ταξί στην πόλη των Καλαβρύτων το 1924!!

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν σε αυτό το έργο και προσδοκούμε στη συνέχισή του .

Δείτε εδώΑνανεωμένο το αρχείο με τις Παλιές φωτογραφίες από την Κερπινή καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες…

ΠΗΓΗ kerpini.blogspot.gr

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
14 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.