Δάφνη Καλαβρύτων: Τα παιδιά απαίτησαν παρέλαση υπο βροχή !!!

Υπό καταρρακτώδη βροχή έγινε  η παρέλαση στην Δάφνη καθώς και ο αγώνας δρόμου μετά από απαίτηση των ίδιων των μαθητών. 
Από το πρωί της 25ης,  ο Μάρτιος έδειξε τα δόντια του. 
Τα σχολεία προσήλθαν στην εκκλησία όπου έγινε η δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες του '21, διαβάστηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και απαγγέλθηκαν τα ποιήματα από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.
Μια που η βροχή είχε ενταθεί έγινε σύντομα η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και αποφασίστηκε να αποχωρήσουν οι μαθητές και να αναβληθεί και η παρέλαση και ο αγώνας δρόμου των 1821 μέτρων, που κάθε χρόνο γίνετε μετά το πέρας των εκδηλώσεων.
Εκείνη τη στιγμή έγινε κάτι πρωτόγνωρο. 
Τα παιδιά αντί να χαρούν και να τρέξουν στην καφετέρια για καφέ, ζήτησαν επίμονα να παρελάσουν και να τρέξουν, εισπράττοντας έτσι το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Υποστήριξαν μάλιστα πως οι αγωνιστές του '21 πολεμούσαν κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες και δεν υπολόγιζαν ούτε βροχή, ούτε κρύο. Το λιγότερο λοιπόν που μπορούσαν να κάνουν κι αυτά στη μνήμη αυτών που τους χάρισαν την ελευθερία τους, ήταν να βραχούν .
Μπράβο παιδιά και του χρόνου!!
 
Κουτσιουρή Γεωργία 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.