Η Δάφνη Καλαβρύτων στο παγκόσμιο Muay Thai στην Ταϋλάνδη

Μεγάλη νίκη έχει μέχρι στιγμής πετύχει η Μαρία Παναγιωτακοπούλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Muai Thai που πραγματοποιείται  αυτές τις μέρες στην Ταϋλάνδη. Η Μαρία γεννημένη τον Απρίλιο του 1988 και μεγαλωμένη στη Δάφνη, δεύτερη κόρη του Χρήστου Παναγιωτακόπουλου και της Ματίνας Γιαλαμά αγάπησε το άθλημα και κατάφερε μέσα από σκληρή προπόνηση να μπει στην Εθνική Ελλάδος Muai Thai. Η ισχυρή της προσωπικότητα και ο δυναμικός της χαρακτήρας έγιναν τα σκαλοπάτια ώστε να ανεβεί στο υψηλότερο βάθρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Η Μαρία την Κυριακή 13/ 03/2016 εύκολα κέρδισε το αργυρό στην κατηγορία των 60 κιλών ενώ την ερχόμενη Τετάρτη αγωνίζετε με την Ταϋλανδή πρωταθλήτρια για το χρυσό.
Το Muay Thai ίσως το πιο σκληρό (στην πραγματική, γηγενή εκδοχή του) μαχητικό άθλημα, η ταϋλανδέζικη πυγμαχία ή μουάι τάι, είναι κατά μία έννοια ο πρόγονος του σύγχρονου κινγκ μπόξινγκ  και, στο μέτρο που μπορεί κανείς να ελέγξει την ιστορία του, εξελίσσεται από τα μέσα του 16ου αιώνα ως σήμερα. Οι παλιότερες αναφορές του μιλούν για τον πρίγκιπα Ναρεσουέν του Σιάμ (όπως ήταν τότε η ονομασία της Ταϊλάνδης) και για τη νίκη του επί του πρίγκιπα-διαδόχου της Βιρμανίας (του σημερινού Μιανμάρ) μέσω αυτής ακριβώς της τέχνης το 1560. Η νίκη αυτή έκανε το βασιλιά της Βιρμανίας να μην επιτεθεί στο Σιάμ και συνέβαλλε στην εξάπλωση της τέχνης στη χώρα, όμως ακόμα και αν δεν είναι έτσι (ελάχιστα αρχεία σώζονται από την εποχή του Σιάμ), οι βασιλείς της χώρας στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της δημοτικότητάς της και στην αναβάθμισή της σε εθνικό άθλημα της Ταϊλάνδης.
Να ευχηθούμε στη Μαρία να πάρει το χρυσό αλλά και να της δώσουμε πολλά συγχαρητήρια για το αργυρό και την όλη πορεία της μέχρι τώρα.
Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, αλλά κάποια παιδιά με προσωπικά τους έξοδα και με ίδια μέσα προσπαθούν και καταφέρνουν να ανεβάζουν την ελληνική σημαία ψηλά.
Καταφέρνουν να δείξουν τί σημαίνει ελληνική ψυχή και ελληνική φυλή!!!!
Μαρία ευχαριστούμε γιατί μας έκανες να νοιώσουμε υπερήφανοι και να σηκώσουμε το κεφάλι. Ευχαριστούμε που μας δείδαξες ότι με πολλή δουλειά μπορούμε να σηκωθούμε πάλι ψηλά και να ατενίσουμε με ελπίδα το μέλλον αυτού του τόπου!
Με τη νίκη!!!!
 
 
Κουτσιουρή Γεωργία

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.