Δάφνη Καλαβρύτων - Αυτοψία για την αποχέτευση ζητά το τοπικό συμβούλιο!

Αυτοψία του Δήμου για την επίλυση του προβλήματος της αποχέτευσης, ζητά το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης από το Δήμο Καλαβρύτων.
 
Οι δυσάρεστες οσμές που κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αναδύονται απο το σημείο και κατακλύζουν όλη την περιοχή, κάνουν τη ζωή των κατοίκων και των παραθεριστών δύσκολη.
Εξάλλου το σημείο που βρίσκονται οι δεξαμενές των λυμάτων είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο ποτάμι και τις εγκαταστάσεις κανόε-καγιάκ.  Aυτό δείχνει ότι κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, που η κίνηση είναι μεγάλη τόσο από πεζούς και ποδηλάτες όσο και από αυτοκίνητα, η ατμόσφαιρα στο συγκεκριμένο σημείο είναι αποπνικτική.
 
Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι τα λύματα, όταν υπερχειλίζουν οι δεξαμενές στις οποίες συγκεντρώνονται, βγαίνουν στην επιφάνεια του εδάφους  πράγμα που σημαίνει ότι ο υδροφόρος ορίζοντας, η πανίδα και η χλωρίδα της περιοχής κινδυνεύουν. 
 
Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εκεί.
Σύμφωνα με εισήγηση του τοπικού συμβούλου, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου, η παράνομη αποχέτευση και η συσσώρευση σκουπιδιών έχει κατά συνέπεια να συγκεντρώνονται σμήνη κουνουπιών. Σε μια περιοχή που φιλοξενεί δεκάδες ποιμνιοστάσια είναι φυσική συνέπεια να υπάρχουν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού πράγμα που χρήζει παρέμβαση, υγειονομικού ή εισαγγελέα.
 
Υποσχέσεις βέβαια από πλευράς του Δήμου υπάρχουν . Ακόμα και δημόσια κλήρωση για την επιλογη μελών (Τεχνικών Υπαλλήλων) προκειμένου να συγκροτηθεί η επιτροπή παραλαβής του έργου ¨ Αποχέτευση Δάφνης¨, έγινε στις 17 Οκτωβρίου 2014 στην έδρα του Δήμου, αλλά ουδέν νεότερον.
 
Κι όλα αυτά όταν η πόλη των  Καλαβρύτων αποκτά  βιολογικό καθαρισμό και ξεκινά άμεσα η κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.
 
 
Κουτσιουρή Γεωργία

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.