Χρ. Αλεξοπούλου: «Τα μηνύματα της Συνέλευσης της Βοστίτσας, πιο επίκαιρα από ποτέ.»

Διακόσια χρόνια πριν, εδώ, στην Αχαΐα, στην Αιγιάλεια, στη Βοστίτσα, χτύπησε δυνατά η καρδιά της Επανάστασης!

Αποφασισμένοι για το κοινό καλό, οι πρωτεργάτες της εξέγερσης, γεφύρωσαν τις όποιες διαφορές τους και άναψαν την πρώτη φλόγα, που έμελλε να αποτελέσει την απαρχή του μεγάλου αγώνα για την Ελευθερία.

Διακόσια χρόνια μετά, οι ιστορικές τους θαρραλέες αποφάσεις, δείχνουν ακόμα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθούμε: αυτόν της συνεννόησης και της συνεργασίας.

Κι αν δε μπορέσουμε φέτος να γιορτάσουμε αυτήν -και άλλες επετείους-με τις δημόσιες τιμές που τους αξίζουν, ας τις τιμήσουμε με τις πράξεις μας.

Με την επίδειξη εθνικής ομοψυχίας, απέναντι στα κοινά μας προβλήματα. Με την σκληρή μας δουλειά και την προσήλωση στους κοινούς μας στόχους.

Να αναδεικνύουμε τις επιτυχίες μας και να χαιρόμαστε με τα επιτεύγματά μας. Να μη διστάζουμε να είμαστε περήφανοι για την Πατρίδα και τη Θρησκεία μας.

Να διδασκόμαστε από τις αποτυχίες και τα λάθη μας. Να τα διορθώνουμε και να βελτιωνόμαστε καθημερινά.

Ας αποτελέσουν οι πράξεις των προγόνων μας την πυξίδα που θα ορίζει την πορεία μας προς μια Σύγχρονη Ελληνική Παλιγγενεσία.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
19 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.