Χωρίς κόστος για τον Δήμο Καλαβρύτων το Rally Raid στις 6 και 9 Μαίου

Διερχόμενο από την περιοχή των Καλαβρύτων το HELLAS Rally Raid με 167 αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού από συνολικά 18 χώρες  που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί για 7 μέρες από 4 έως 10 Μαίου.

Τα Καλάβρυτα αυτή τη φορά θα έχουν το όποιο οφελος χωρίς ο Δήμος Καλαβρύτων να βάλει το χέρι στην τσέπη, αφου όλο το βάρος πέφτει στον Δήμο Ναυπακτίας.Yπάρχουν και  ενστάσεις οι οποίες διατυπώνονται από το nafpaktianews στο άρθρο με τίτλο :''Hellas Rally Raid: Στο ίδιο έργο χωρίς θεατές-χωρίς αυτοκίνητα και με περισσότερα χρήματα'' και αφορούν το ύψος του ποσού που θα δαπανηθεί και το γεγονός ότι όπως είναι στημένος ο αγώνας ,χωρίς την δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν θεατές ,ουσιαστικά γίνεται για τους οδηγούς και τους διοργανωτές .

Απόσπασμα του αρθρου : 

-Περισσότερα χρήματα-Φτωχότερη διοργάνωση στην τελευταία της χρονιά στη Ναυπακτία.

-Μήπως είναι πολλά τα χρήματα για κάτι που το βλέπουν μόνο οι διοργανωτές;

Χωρίς τα αυτοκίνητα στην αφετηρία φέτος όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής κ.Μελέτης Σταμάτης.Για έναν λόγο όχι και τόσο πειστικό,ότι δηλαδή δεν πρόλαβε η ομοσπονδία αυτοκινήτου να εκδώσει έγκαιρα κανονισμούς.

Και το ερώτημα εύλογο.Πως δεν κατάφερε η ομοσπονδία σε έναν προγραμματισμένο αγώνα μήνες πριν να μην προλάβει να εκδώσει έγκαιρα κανονισμούς;Ένα ερώτημα που σίγουρα θα πλανάται στο μυαλό πολλών.

Το Hellas Rally Raid Lepanto  είναι όντως μια εντυπωσιακή διοργάνωση που προσφέρει πλούσιο θέαμα αλλά μόνο για τους αθλητές ,τους υπεύθυνους ασφαλείας και μερικούς τυχερούς θεατές που ή  από τύχη θα βρεθούν στο σημείο ή θα έχουν την υπομονή να  ακολουθήσουν το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Η διοργάνωση αυτή πράγματι φέρνει κόσμο (συμμετέχοντες) από διάφορες χώρες, όμως δεν μπορεί να παράγει αθλητικό τουρισμό αφού είναι θέαμα που απολαμβάνουν οι αγωνιζόμενοι.Οι  θεατές σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη δημιουργούν προβλήματα στη διοργάνωση.

Άλλη μια ερώτηση που γεννάται είναι η εξής.Στο ράλι Acropolis το οποίο θεωρείται η κορυφαία στιγμή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στον τόπο μας,η συμμετοχή του κόσμου είναι δεδομένη σε όλο το μήκος της διαδρομής του.Φυσικά κάτω από μέτρα ασφάλειας τα οποία φροντίζουν να πάρουν οι διοργανωτές.Μήπως οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης Ηellas rally raid αδυνατούν να πάρουν μέτρα ασφάλειας ώστε να μπορούν οι θεατές να απολαύσουν το αγώνα;

Στο διαύγεια αναρτήθηκε το κόστος των αγώνων του Hellas rally raid-Lepanto που ανέρχεται στις 21.000 ευρώ περίπου.

Μάλιστα σύμφωνα με το διαύγεια οι 13.991 ευρώ προορίζονται για μετάλλια,κύπελλα και εκτυπωτικό υλικό για τις ανάγκες του αγώνα.

Θεωρητικά είναι μια εκδήλωση που προβάλει τη Ναυπακτία και τη Ναύπακτο,αφού η τελετή έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας.

Όμως στο πρόγραμμα των αγώνων συμπεριλαμβάνονται περιοχές από τον δήμο Καλαβρύτων , Θέρμου και Δωρίδας,περιοχές οι οποίες με τη σειρά τους θα προβληθούν κι αυτές μέσω του φωτογραφικού υλικού.Άραγε οι δήμοι αυτοί γιατί δεν συνεισφέρουν οικονομικά στη διοργάνωση;Αρκεί από μόνο του το γεγονός ότι η έναρξη ή η λήξη ή η διαμονή θα αφορά μόνο τη Ναύπακτο;

Σε κάθε περίπτωση από την φετινή σαφώς υποδεέστερη διοργάνωση λόγω της απουσίας των αυτοκινήτων,τα χρήματα που καλείται ο δήμος να καταβάλλει είναι πολλά.Ελπίζουμε μια μελλοντική μηχανοκίνητη διοργάνωση να είναι σαφώς καλύτερη,οργανωτικά άψογη με τη συμμετοχή των πολιτών,γιατί οι πολίτες πληρώνουν !

-Καλούς αγώνες και κάθε επιτυχία στη διοργάνωση.

 

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Καλαβρύτων μέσο του κέντρου παιδιου νεολαίας και άθλησης θα προσφέρει την βοήθεια που του αναλογεί και αφορά την διευκόλυνση και την φιλοξενία

Αύριο 6/5/2015 η διαδρομή που θα φέρει τις μηχανές κοντά στα Καλάβρυτα είναι :

Λεόντιο - Λαπαναγούς -
Σκεπαστό - Καλάβρυτα - Κερπινή -
Πλατανιώτισσα - Πλανητέρο -
Στάβλοι

 

1η ειδική
Στην διασταύρωση του
Σκεπαστού θα έρχονται απο
Λαπαναγούς και πάνε στο χωριό
και μετα γυρνάνε στα καραφλά για
να τερματίσουνε στην
Πλατανιώτισσα
2η ειδική

Στον δρόμο του χιονοδρομικού
πάνω στην άσφαλτο απο Σόλο για
χιονοδρομικό εκεί που είναι το
χαλασμένο κομμάτι

9/5/2015

Λεόντιο - Λαπαναγούς - Σκεπαστό -
Καλάβρυτα - Κερπινή -
Πλατανιώτισσα - Σουβαρδο

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.