Χιονοδρομικό Καλαβρύτων :'' Κάνε με σοφό να σε κάνω πλούσιο ''

Το χιονοδρομικό Καλαβρύτων παρά τις επιθυμίες και τις προσπάθειες που έκανε, κατέληξε στην απόφαση (διαβάστε εδώ ) να σταματήσει για φέτος την λειτουργία του Χιονοδρομικού ,πριν δυο μέρες.

Λογική απόφαση αφού όσοι ζουν στην περιοχή γνωρίζουν πως αυτή την εποχή ακόμα και αν συμβεί το σημερινό σπάνιο φαινόμενο της χιονόπτωσης,τα ''ψωμιά '' του χιονιού για χιονοδρομία είναι λίγα.

Ο λαός βέβαια μέσα από την τριβή του με τις καταστάσεις λέει πολύ εύστοχα ''κάνε με σοφό να σε κάνω πλούσιο''

Ακόμα και αν διαθέτουμε στην περιοχή σοφούς και δεν το γνωρίζουμε ,κανένας δεν πρότεινε στους υπευθύνους με το επιχείρημα του ''φρέσκου'' χιονιού την παράταση της λειτουργίας.

Αλλά ακόμα και αν αυτή η μεταφυσική προφητεία υπήρχε,ταυτόχρονα υπάρχουν και δεδομένα που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Ένα άπ' αυτα είναι οι θερμοκρασίες της εποχής, ένα άλλο η μεγάλη διάρκεια της μέρας και βέβαια το κόστος της όλης λειτουργίας ώστε να συντηρηθεί το χιόνι επί μια εβδομάδα με στόχο το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ένα Σαββατοκύριακο που η κατεύθυνση των Ελλήνων είναι προσανατολισμένη στις θρησκευτικές συνήθειες του Πάσχα και μόνο. Ακόμα και αν προκύψει χρόνος τόσο από τις προετοιμασίες του Μ. Σαββάτου όσο και από την ημέρα της Κυριακής του Πάσχα όλοι πια θα επέλεγαν την Θάλασσα παρά το χιόνι.

Και οι ''μετά χριστόν προφήτες '' θα συμφωνούν ότι :

''Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο '' ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ''

Θεόδωρος Παπαδόπουλος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.