Με χιόνια τα φώτα και στη Δάφνη (ΦΩΤΟ)

Με χιόνια και στη Δάφνη έγινε ο εορτασμός των Θεοφανείων. Από την παραμονή το χιόνι έπεφτε πυκνό, ενώ ο καθαρός ουρανός κατά τη διάρκεια της νύχτας μετέτρεψε το χωριό σε ένα απέραντο παγοδρόμιο. Στις 5:00 πμ το θερμόμετρο έδειχνε -9 c  ενώ ο ήλιος  τρεις ώρες αργότερα δεν κατάφερε να το ανεβάσει πάνω από τους -4 c.

Οι πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες απέτρεψαν τους πιο πολλούς κατοίκους από το να παραβρεθούν στις εκκλησίες για τον αγιασμό των υδάτων. Και οι δύο Ιεροί ναοί  του χωριού όμως λειτούργησαν έστω κι αν οι καμπάνες χτυπούσαν περίεργα μουδιασμένα από τον παγετό. Οι δύο ιερείς αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους να ανοίξουν τους ναούς αλλά και να αγιάσουν ένα-ένα τα σπίτια του χωριού μ' αυτές τις αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Να πούμε επίσης ότι οι κεντρικοί δρόμοι του χωριού έμειναν ανοικτοί καθ' όλη τη διάρκεια των φαινομένων, τα μονοπάτια όμως και τα στενά στις γειτονιές είναι πραγματικά απροσπέλαστα.

Χρόνια Πολλά και τους χρόνου


Κουτσιουρή Γεωργία


 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.