Χέρι στο ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων βάζει η... πρώτη "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" κυβέρνηση

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση επιχειρώντας να μειώσει τις αντιδράσεις, επισπεύδει την ψήφιση του φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση, όπως ενημερώθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 3 το μεσημέρι στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιδιώκει να ψηφιστούν τα μέτρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση φέρνει στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό το Σάββατο 7 Μαϊου και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή 8 Μαϊου δηλαδή μια ανάσα πριν το Eurogroup της 9ης Μαϊου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr σε περίπτωση που οριστεί η συζήτηση στην ολομέλεια μέσα στο Σαββατοκύριακο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προσανατολίζονται να εξαγγείλουν 48ωρη απεργία το Σάββατο και την Κυριακή!

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό ήταν να κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο κόβει τις καταβαλλόμενες συντάξεις όπως αναφέρει το newsit, καθώς:

Μειώνονται 20%-25% οι επικουρικές για όσους έχουν σύνταξη πάνω από 1.170 ευρώ (καθαρά) το μήνα.

Κουρεύονται οι κύριες συντάξεις για όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.800 ευρώ (καθαρά).

Μειώνονται αναδρομικά κατά 35% οι αποδοχές των δικαιούχων μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου.

Μειώνεται το εφάπαξ

Καταργείται σταδιακά ως τα τέλη του 2019 το ΕΚΑΣ. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ΕΚΑΣ δικαιούνται οι συνταξιούχοι που οι ετήσιες αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τις 7.750 ευρώ, δηλαδή τα 645 ευρώ το μήνα!!!! 

Την ίδια ώρα όσοι συνταξιοδοτηθούν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα λαμβάνουν χαμηλότερα από τα σημερινά ποσά, ενώ χαμηλότερες μπορεί να είναι και οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις μετά την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού τους.

Κατά τα άλλα λοιπόν ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 15 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.