«Χαστούκι» Έλληνα Ευρωβουλευτή στα ΣΚΟΠΙΑ!

Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Ελίζα Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην  διακοινοβουλευτική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «Η ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου: επιπτώσεις για τα κοινοβούλια των υπό ένταξη χωρών» και είχε έντονο επεισόδιο με έναν βουλευτή των Σκοπίων. 

Αρχικά η κα Βόζεμπεργκ είπε, «Οι λαοί μας εκπαιδεύονται από τα εθνικά κοινοβούλια ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε. έχουν και πρέπει να έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Όποιο κράτος μέλος δεν τις εφαρμόζει, θέτει ένα βάρος στους ώμους της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Ενώ στην συνέχεια απάντησε σε αυστηρό τόνο στον βουλευτή που ανέφερε τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τα εξής: 

 «Καταρχάς να σας υπενθυμίσω ότι η ονομασία της χώρας σας δεν είναι Μακεδονία αλλά Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αυτή είναι η επίσημη ονομασία.

»Σας ακούσαμε να μιλάτε για φθορές και ζημιές αλλά δεν αναφερθήκατε στο γεγονός ότι υψώσατε φράχτη και αυτό νομίζω ότι δεν εναρμονίζεται με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

»Κάνω αυτή την παρέμβαση για να σας ρωτήσω, συμφωνείτε όπως συμφωνούμε όλοι εδώ, ότι προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα χρειάζεται μία κοινή επίδειξη αλληλεγγύης από όλα τα κράτη μέλη;

»Γιατί το να υψώνουμε φράχτες και να ρίχνουμε νερό στους ανθρώπους, εμποδίζοντάς τους να περάσουν τα σύνορα δεν είναι λύση. Αυτά είναι πραγματικά περιστατικά, για τα οποία έχω καταθέσει ερωτήσεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

 

 

πηγή: voicenews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.