Αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα Καλάβρυτα

Κλιμακωτές μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πάτρας και μικρές αυξήσεις στις χαμηλές ζώνες των περιφερειακών δήμων προτείνει προς το υπουργείο Οικονομικών η αρμόδια επιτροπή που συνεδρίασε δύο φορές μέσα στον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής, προτείνονται μικρές αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων έως τα 600 ευρώ και κλιμακωτές μειώσεις από 6% έως 10% στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων από 650 έως 2.250 ευρώ.

Η μείωση των τιμών των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων θα σημαίνει και μειώσεις των φόρων που επιβάλλονται στα ακίνητα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, γονικές παροχές, κληρονομιές, δωρεές.

Οι μικρές αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες αφορούν πόλεις όπως το Αίγιο, όπου υπάρχουν ζώνες με τιμές στα 600 ευρώ. Μικρές αυξήσεις προτείνονται στη ζώνη των 600 ευρώ και για την Ακράτα, αναφέρει η Πελοπόννησος.

Το ίδιο και για τα Καλάβρυτα, στις οδούς Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας, Αγίου Νικολάου, Αγίου Αλεξίου, Ασημάκη Φωτήλα κ.α.

Σύμφωνα με την εισληγηση της επιτροπής, προτείνεται προς το υπουργείο Οικονομικών η διατήρηση των συντελεστών εμπορικότητας στα ίδια με τα σημερινά επίπεσα και οριζόντια μείωση 20% του συντελεστή επαγγελματικής επιφάνειας ισόγειας στέγης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.