Αυτονομήθηκε με απόφαση της Αναγνωστοπούλου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καταστήματος Κράτησης Αγ. Στεφάνου

Ικανοποιήθηκε το αίτημα για αυτονόμηση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) του Καταστήματος Κράτησης Αγ. Στεφάνου, που είχε υποβληθεί τόσο από τη Διοίκηση των Φυλακών και του Σωματείου Εργαζομένων στο Υπ. Δικαιοσύνης, όσο και από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου, στο γραφείο της Αν. Υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου. Με το ΦΕΚ Β’ 2132/11-7-2016, το εκτός έδρας τμήμα του ΣΔΕ Πάτρας, τμήμα Αγίου Στεφάνου (Κατάστημα Κράτησης) στο Ν. Αχαΐας, μετατρέπεται και μετονομάζεται σε 2ο ΣΔΕ Πάτρας στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας αυτόνομης πλέον δομής εκπαίδευσης.

Η αυτονόμηση του σχολείου, το καθιστά διοικητικά και οικονομικά αυτοτελές, σε επίπεδο διοικητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού, αλλά και σε επίπεδο υλικών μέσων, απαραίτητων για την περεταίρω ανάπτυξή του, προς όφελος των εκπαιδευομένων. Ως αυτόνομο, το ΣΔΕ Φυλακών, θα μπορέσει να πολλαπλασιάσει την ιδιαίτερη εκπαιδευτική, ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά του.

Το ΣΔΕ του Καταστήματος Κράτησης Αγ. Στεφάνου ήταν το μοναδικό ΣΔΕ Φυλακών στην Ελλάδα που λειτουργούσε ως παράρτημα.


 


 


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
19 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.