Αυτή η ομάδα δικαίως εκπροσωπεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της ορεινής Αχαΐας.

sss
  •   
  •   
  •   
  •  

Πολύ συχνά τα αθλητικά sites και οι σχετικές με τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού Αχαΐας εφημερίδες, θέλοντας στα ρεπορτάζ τους να αναφερθούν σε ομάδα της περιοχής των Καλαβρύτων χρησιμοποιούν τον όρο ‘’ομάδα της ορεινής Αχαίας’’.

Πολύ σωστά διότι οι πολλές και διάσπαρτες ομάδες των Πατρών και του Αιγίου συχνά εκπροσωπούν μόνο κάποιες συνοικίες ή πολύ κοντινά χωριά, σε αντίθεση με τους ερασιτέχνες του Σκεπαστού που φιλοξενώντας ή κατεβαίνοντας σε αγώνα είναι ξεκάθαρο ότι πίσω τους έχουν ολόκληρη την επαρχία Καλαβρύτων.

Το διοικητικό συμβούλιο της μοναδικής κοινότητας του δήμου Καλαβρύτων που διαθέτει ενεργό αθλητικό σύλλογο, αυτό του Σκεπαστού, επενδύει στην καθαρά τοπική σύσταση του έμψυχου δυναμικού με παιδιά από τα Καλάβρυτα και τα χωριά μας και αποβλέπει σε ότι πρεσβεύει αυτό που ονομάζεται ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Φροντίζει συνεχώς ντόπια παιδιά να γυμνάζονται και να απαρτίζουν ένα γνώριμο και οικείο σύνολο.

Να προπονούνται τακτικά και να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα χωρίς η λογική να απευθύνεται στην επίτευξη του τελικού αποτελέσματος της περιόδου, αλλά αυτό να κατακτάται καθημερινά μέσα από την εκτόνωση, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, την αυτοπεποίθηση και την εκπαίδευση στην δια βίου άθληση, πράγματα που μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα, αρκεί οι στόχοι που έχουν τεθεί να είναι αυτοί και όχι άλλοι.

Μεγαλύτεροι και εμπειρότατοι αλλά και μικρότερα, παθιασμένα με την μπάλα παιδιά, ιδρώνουν για μια φανέλα που την φορούσαν τα προηγούμενα χρόνια και θα την φορούν και για τα επόμενα. Παίζουν για την φανέλα, γνωρίζονται μεταξύ τους, τους γνωρίζει η κερκίδα. Κάνουν το χόμπι τους με λίγα λόγια χωρίς να αναζητούν θέσεις και πράγματα που αναφέρονται σε άλλες μορφές αθλητισμού.

Υγεία σε όλα τα παιδιά του Α.Ο ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ και καλορίζικο το νέο σήμα και ας μην είναι τόσο επαναστατικό και …επετειακό.