'Αθλια η Εθνική οδός ''111'' Κύριε Περιφερειάρχα

Πάλι εκλογές, πάλι εξαγγελλίες, πάλι θα, θα, θα..... Τί κι αν έρθει ο βουλευτής στο χωριό, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι, την πρώτη μετεκλογική εβδομάδα όλα θα ξεχαστούν. Ποιές από τις προεκλογικές υποσχέσεις θα πραγματοποιηθούν είναι άγνωστο. Μπορεί και καμία. Στα χωριά μας αυτό είναι το πιο σύνηθες. Μια περιοχή ξεχασμένη από την πολιτεία, εγκαταλελειμένη, στην εσχατιά της Αχαϊκής γης. Μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια δεν προσελκύει κανένα ενδιαφέρον για σχέδια ανάπτυξης ούτε από το ίδιο το κράτος, ούτε από ξένους ή εγχώριους επενδυτές, στερείτε ακόμα και δρόμους.

Οι κάτοικοι έχουν βιώσει στην κυριολεξία αυτό που λέμε διαλυμένο οδικό δίκτυο. Ένα δίκτυο που η τελευταία πίσσα έπεσε από την 5η ΜΟΜΑ τη δεκαετία του '80. 'Ενα δίκτυο που έχει στοιχίσει όχι μόνο σε μηχανικές βλάβες και οικονομικές ζημιές αλλά δυστυχώς και σε ανθρώπινες ζωές.
Ο κεντρικός άξονας που ενώνει τα χωριά της ενότητας Παϊων και της ενότητας Αροανίας με την Τρίπολη και την Αθήνα, ο γνωστός μας "111" είναι σε πολλά σημεία απροσπέλαστος. Τόσο από λακούβες και κατεστραμένο οδόστρωμα όσο και από κατολισθήσεις.
Στο κομμάτι μετάξύ Πάος και Τριπόταμα άσφαλτος πλέον δεν υπάρχει. Αν περάσει κάποιος από εκεί και έχει την τύχη με το μέρος του θα χάσει μόνο τα λάστιχα του αυτοκινήτου του. Υπάρχει όμως περίπτωση να χάσει και την ίδια του τη ζωή.
Κοντά στο χωριό Παγκράτι πριν τη διασταύρωση για τα χωριά της Γορτυνίας, το βουνό κάνει συνέχεια κατολισθήσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που στην προσπάθειά τους να αποφύγουν μια πέτρα που έπεφτε βγήκαν εκτός δρόμου προς το ποτάμι, ή στην καλύτερη περίπτωση έχασαν κάποιο τζάμι του αυτοκινήτου από χαλίκια που κατρακυλούσαν.
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είναι και υπεύθυνη γι'αυτόν τον δρόμο,μιλά πάντα για
προγραμματισμό έργων που ακόμα δεν έχουμε δει.
Τον Οκτώβριο του 2013 ενέκρινε 4,5 εκ.€ για τον άξονα Πάτρας - Λεβίδι σε ένα τμήμα αρμοδιότητας της ΠΔΕ την διαδρομή "Πάτρα - Τριπόταμα - Διασταύρωση με ΕΟ Πύργου - Τρίπολης" (ΕΟ 111)
 
Ας ελπίσουμε για κάτι καλύτερο.
 
Κουτσιουρή Γεωργία

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.