Το υποπόδιον του δημάρχου. (άρθρο του Θεοδ. Ν. Παπαδόπουλου)

Αρκετή κουβέντα πυροδότησε τις τελευταίες μέρες δημοσίευμα που φέρει τον πρώην δήμαρχο κ. Λαζουρά και τον νυν κ. Παπαδόπουλο να τα έχουν βρει πολιτικά. Η κουβέντα αποτύπωσε απόψεις που δεν δέχονται κατ' απόλυτο τρόπο μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και άλλες που θεωρούν ότι αυτό είναι κάτι προφανές στην καθημερινότητα. Έτσι αρκετοί πιστεύουν ότι οι δυο τους "είναι μια ή άλλη" , ότι "είναι ίδιοι και ο ένας αντικαθιστά τον άλλον", ότι "μοιάζουν οι πολιτικές τους σαν δυο σταγόνες νερού" κ.λ.π.

Υπάρχουν ωστόσο δείγματα που διαφοροποιούν τους δύο πολιτικούς.

Αν θεωρήσουμε ότι το φετίχ ( Φετίχ: μεταφορικά είναι η απόδοση ανύπαρκτων ιδιοτήτων σε ένα αντικείμενο), του Έλληνα είναι το σπίτι και το αυτοκίνητο, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους πολιτικούς που προέρχονται από τον ίδιο λαό και φέρουν την κουλτούρα του.

Η διαφορά είναι ότι συνήθως, για τους πολιτικούς και επειδή αυτοί κατέχουν πολλά ακίνητα, το σπίτι αντικαθίσταται με την καρέκλα εξουσίας. Έτσι ο κ. Παπαδόπουλος, σχετικά νωρίς για την ταχύτητα της παρούσας δημοτικής αρχής (ένα χρόνο και κάτι μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο) φρόντισε, με δική του απόφαση, να τονίσει την διαφορά. Αποφάσισε την αντικατάσταση της καρέκλας Λαζουρά, καθώς εκτός από το ότι πρόκειται για μια "ξένη" και δουλεμένη καρέκλα, η παρουσία της στο γραφείο ήταν συνδεδεμένη με υπογραφές για εκκίνηση έργων που ακόμα μετά από τρία χρόνια δεν μπορούν να ολοκληρωθούν.

Πρόκειται για ανάπλαση ιστορικού κέντρου Καλαβρύτων, τους εισόδους της πόλης, την ανάπλαση πλατείας Χελμού, αναβάθμιση χιονοδρομικού κέντρου, ολοκλήρωση νέου δημαρχείου, επισκευή του κατεστραμμένου σιντριβανιού της πλατείας κ.λ.π .

Η καρέκλα μας στοίχισε βέβαια λίγο τσουχτερά φτάνοντας τα 644,80 ευρώ, αλλά περιλάμβανε και το αντίστοιχο υποπόδιο.....οπότε χαλάλι !!!

Σε ότι αφορά το δεύτερο αντικείμενο, το αυτοκίνητο και την αναμενόμενη αντικατάστασή του, αυτή καθυστερεί ακόμα, αν και πρόσφατα υπάρχει μια απόφαση για την μακροχρόνια μίσθωση ( leasing) και για ορισμένο χρονικό διάστημα ενός πολυτελούς Jeep.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, επίσης του ιδίου του δημάρχου και μετά από σχετική μελέτη των υπηρεσιών του δήμου, θα αποκτηθεί για τρία χρόνια και έναντι του συνολικού ποσού των 26.882 ευρώ, ένα Jeep compass με την ισχύ του κινητήρα να φτάνει τους 130ps.

Το όχημα αυτό, πάντα σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου, προορίζεται ξεκάθαρα για να καλύψει τις ανάγκες των τεχνικών υπηρεσιών.

Η επιλογή του συγκεκριμένου τύπου οχήματος και όχι ενός πιο λειτουργικού, σίγουρα την εξηγεί η σχετική μελέτη των υπηρεσιών που ανέλαβαν να τεκμηριώσουν την πρόταση.

Άραγε θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα για την επόμενη συμβολική κίνηση διαφοροποίησης του νυν από τον πρώην δήμαρχο ή απλά το πολυτελές Jeep θα οδηγείται (εκτός από τις τεχνικές υπηρεσίες ) από τον ίδιο το δήμαρχο ή άλλον συνεργάτη του με απόφαση του δημάρχου πάντα?

Θεόδωρος Ν. Παπαδόπουλος

α

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com