Έβαλε το καπελάκι του κι έφυγε... (άρθρο του Θεοδ. Ν. Παπαδόπουλου)

Με μια επαγγελματική αγόρευση σε κείμενο 874 λέξεων, ο πρώην δήμαρχος κ. Γιώργος Λαζουράς αποχαιρέτησε πολιτικά τους δημότες των Καλαβρύτων.

Η δήλωση εστίασε στα σημεία που περιείχαν αναντίρρητες αλήθειες, αλλά και σε αναφορές που θα συγκινούσαν τον αναγνώστη, ενώ στρίμωξε σε περιορισμένα κομμάτια σημαντικές απαντήσεις όπως από που προκύπτει ότι δεν τα βρήκαν με τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά και για την ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκεί.

Αφορμή γι' αυτή του την δήλωση, αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος το οποίο ανέφερε σε άρθρο με τίτλο  "Τα βρήκαν οι αντίπαλοι του ’19" ότι,

"έχουν οριστικά συμφωνήσει να συμπορευθούν πάλι, με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο. Κατά συνέπεια, ο κ. Λαζουράς δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καλαβρύτων το 2023, ενώ ήδη αρκετοί δημοτικοί του σύμβουλοι δεν κρύβουν την στήριξή τους στο πρόσωπο του δημάρχου. «Τραβηγμένο» σενάριο,δε, θέλει τον κ. Λαζουρά «συμφωνημένα» να είναι υποψήφιος δήμαρχος…το 2028!"

Ο κ. Λαζουράς στο μεγαλύτερο μέρος της δήλωσής του, αναφέρθηκε στον πρότερο πολιτικό του βίο και στις επιτυχίες της παράταξής του κατά την διάρκεια των δύο θητειών, οι οποίες είναι αλήθεια ότι κύλισαν παράλληλα με την σοβαρή οικονομική κρίση που αντιμετώπιζε η χώρα.

Σήμερα είναι περισσότερο ορατό από τότε ότι, οι διαχειριστές της εξουσίας έχουν εύκολο έργο όταν πρέπει να ενεργήσουν πολιτικά πριν ή μετά, αλλά πολύ πιο δύσκολο κατά την διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης.

Πάντα ευγενικός και ορθολογιστής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πάντες χωρίς να ξεχάσει κανέναν, εκτός από τα μέσα ενημέρωσης που τον στήριξαν μέχρι τέλους, ίσως διότι για κάποια από αυτά θεωρείται αυτονόητη η προσκόλληση τους στην εκάστοτε εξουσία.

Από εκεί και πέρα, ο πρώην δήμαρχος δεν παρέλειψε να κάνει συγκρίσεις της δικής του θητείας και της σημερινής, αναφέροντας ότι οι περικοπές των οικονομικών πόρων και προγραμμάτων ήταν πολύ μεγάλες τότε, σε "αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα".

Επίσης ευχήθηκε για το Δήμο με την παρούσα δημοτική αρχή, "όχι μόνο να φθάσει (αυτό ίσως είναι, πλέον, εύκολο) αλλά να ξεπεράσει, τις διακρίσεις που απέκτησε στη θητεία μου".

Φυσικά εξέφρασε μια πικρία για το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοτών στις εκλογές του 2019 δεν ενδιαφέρθηκε για τις επιτυχίες της παράταξής του και τόνισε ότι κάθε επιλογή του εκλογικού σώματος είναι σεβαστή ..." αλλά επιλογή-όπως όλες οι κρίσεις των πολιτών σε κάθε είδους εκλογές– η οποία δεν είναι ανεπίγνωστη, ούτε χωρίς συνέπειες".

Αναφέρει ότι μένει με την αμυδρή ελπίδα πως κάποιοι θα κατανοήσουν, ότι η αντιπολίτευση πρέπει να είναι γόνιμη και δημιουργική, ώστε οι επόμενες δημοτικές αρχές να μην υποστούν όσα υπέστη η δική του κατά την θητεία 2015-2019.

Θα συμφωνήσω σε όλα τα προηγούμενα αγαπητέ πατριώτη Γιώργο Λαζουρά. Όπως επίσης θα συμφωνήσω ότι το αφήγημα που δημιουργήθηκε προεκλογικά από τους αντιπάλους σου και σε κατηγορούσε για λίγο, σήμερα, οι συγκρίσεις όχι μόνο το έχουν εξαφανίσει, αλλά αυθόρμητα δημιουργείται μια πραγματικότητα . Η πραγματικότητα του ακόμα πιο λίγου ή του τίποτα.

Όμως.

Ενώ στη διάρκεια των θητειών σου υπήρχε θετικό αποτέλεσμα, στον αντιπολιτευτικό σου ρόλο δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο.

Ένα δημοσίευμα , το οποίο χαρακτηρίζεις "εκτός πραγματικότητας «είδηση», που απηχεί τους   μύχιους πόθους  και τις  ευσεβείς προσδοκίες, όσων την διακινούν και την αναπαράγουν", συνήθως απλά μεταφέρει την βοή της κοινωνίας. Ίσως λόγω της μη διαμονή σου πλέον στα Καλάβρυτα να μην έχεις αντιληφθεί ότι αυτή ακριβώς η άποψη επικρατεί στην κοινωνία κι αυτό επιβεβαιώνουν οι κινήσεις των συμβούλων της παράταξής σου.

Αν παγιδεύτηκε ο δημοσιογράφος που υπογράφει το άρθρο από όσους θέλουν να διακινούν και να αναπαράγουν διάφορα, πράγμα που το θεωρώ λιγάκι δύσκολο, ας αφήσουμε στην κρίση των πολιτών ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που την δεδομένη στιγμή ωφελούνται από την ξερή δήλωση σου ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στα Καλάβρυτα...(όχι σε άλλο δήμο).

Επιπλέον ας αναρωτηθούμε για την υπεκφυγή να δοθεί απάντηση στο σενάριο του δημοσιεύματος που λέει: «συμφωνημένα» να είναι υποψήφιος δήμαρχος…το 2028...

Αυτό που θα μπορούσε να είναι αποστομωτική απάντηση στην εκτίμηση ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση τα έχουν βρει, δεν είναι τίποτα άλλο από τον τρόπο που έχει ασκηθεί η αντιπολίτευση αυτά τα τρία χρόνια.

Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν μερικές μόνο λέξεις όπως εποικοδομητική, γόνιμη, δημιουργική κ.λ.π.

Όχι κ. Λαζουρά.

Εποικοδομητική δεν είναι η αντιπολίτευση που λέει ναι σε όλα.

Εποικοδομητική δεν είναι η αντιπολίτευση που δεν αντιδρά ή δεν φροντίζει για τον περιορισμό του απίστευτου φαινομένου της χρόνιας απουσίας των συμβούλων της παράταξής σου από τα συμβούλια.

Εποικοδομητική δεν είναι η αντιπολίτευση που δεν αρθρώνει λόγο και άποψη για το κατά πόσο είναι χρήσιμες και αναπτυξιακές διεκδικήσεις όπως π.χ επέκταση οδοντωτού για Αγία Λαύρα ή κατασκευή αεροδρομίου κ.λ.π.

Εποικοδομητική δεν είναι η αντιπολίτευση που δεν παρουσιάζει ολοκληρωμένες δικές της προτάσεις για να ωθήσει τον διάλογο και να προσφέρει διεξόδους στα αδιέξοδα που βιώνουμε.

Όχι κ. Λαζουρά

Η αντιπολίτευση σε ένα δημοκρατικό σύστημα παρακολουθεί τις καθημερινές δραστηριότητες και τις επιδόσεις της συμπολίτευσης και ενημερώνει τους πολίτες,

Η αντιπολίτευση παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο, τόσο εντός όσο και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζοντας τις ανησυχίες και τα παράπονα των διάφορων ομάδων και άλλων συμφερόντων που πιθανά δεν εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

Η αντιπολίτευση γίνεται η φωνή του άφωνου τμήματος της κοινωνίας. Με αυτόν τον τρόπο, οικοδομούν την εμπιστοσύνη του κοινού και τους διαβεβαιώνει ότι οι ανησυχίες και τα συμφέροντά τους εκφράζονται και προστατεύονται επαρκώς
(53ο Κοινοβουλευτικό Συνέδριο της Κοινοπολιτείας,
2007).

Αγαπητέ κ. Λαζουρά για όλα αυτά υπάρχει ακόμα χρόνος, διαφορετικά όλα τα άλλα είναι......... να' χαμε να λέγαμε και στο τέλος της μέρας ο καθένας μπορεί να αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως θέλει.

Θεόδωρος Ν. Παπαδόπουλος

α
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com