Αχ, πού ‘σαι νιότη που ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος.

Ο κ. Βασίλης Κουτρουλάκης είναι ένας νέος άνθρωπος που ασκεί με επιτυχία το επάγγελμα του μελισσοκόμου. Η πορεία του έχει αποδείξει ότι η επαγγελματική του δραστηριότητα θα έχει ανάλογο θετικό αποτέλεσμα στο μέλλον.

Πριν τρία περίπου χρόνια ανέλαβε δράση ως ενεργός πολίτης και κατακεραύνωνε την τότε δημοτική αρχή του κ. Λαζουρά μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook). Στις αναρτήσεις αυτές αναφερόταν σε πράξεις και παραλείψεις ενώ έκανε προτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών της περιοχής Κλειτορίας.

Στην συνέχεια εμφανίστηκε ως φέρελπις ( φέρω + ελπίδα), δηλαδή ως πολλά υποσχόμενος πολιτικός απέναντι στο γερασμένο, στο τετριμμένο, το παλιό.

Εξέθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, εξελέγη και ανέλαβε την προεδρία των σχολικών επιτροπών, ενώ εδώ και ένα χρόνο είναι αμειβόμενος αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Κλειτορίας.

Η μισθοδοσία του κ. Κουτρουλάκη στοιχίζει στον δήμο Καλαβρύτων 1511,81 ευρώ μηνιαίως.

Από την εποχή που ως απλός πολίτης χρησιμοποιούσε το facebook για να εκφράσει τις ανησυχίες του, μέχρι σήμερα, ο πραγματικός χρόνος μπορεί να είναι μικρός, ο πολιτικός όμως χρόνος φαίνεται ότι είναι μεγάλος και έτσι μέσα από την οδήγηση ή την καθοδήγηση ο αγαπητός Βασίλης άλλαξε επίπεδο και ενσωματώθηκε στην συνήθη <<ξύλινη>> παρουσία των πολιτικών.

Πέρασε με ταχύτητα φωτός από την πολιτική νεανική αθωότητα στην πολιτική ωριμότητα και πονηριά.

Στις γνωστές παγερές φράσεις <<θα χυθεί άπλετο φως>>, θα <<φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο>>, θα ελεγχθούν όλα τα τιμολόγια κ.λ.π ο κ. Κουτρουλάκης πρόσθεσε και την φράση <<για τα προβλήματά σας περάσετε από το δημοτικό συμβούλιο>>.

Ο κ. Κουτρουλάκης αντιλαμβάνεται πλέον την κοινωνική δικτύωση σαν ένα χώρο που μπορεί να δεχθεί μόνο αβρότητες, ευχαριστίες, χειροκροτήματα και εύγε.

Διανθίζει δε την προτροπή του να μην χρησιμοποιεί ο πολίτης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παράπονα, διαφωνίες και υποδείξεις αναφέροντας σε σχετικό σχόλιό του ότι είναι πιο... αντρίκειο οι πολίτες να πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο για να εκφράζουν θέσεις και αντιρρήσεις. Χρησιμοποιεί την λέξη αντρίκειο υιοθετώντας την άποψη προφανώς ότι οι πράξεις γενναιότητας μπορούν να τελεστούν μόνο από το ανδρικό φύλο.

Είναι βολικό ο μυημένος πολιτικός, ακόμα και αυτού του μικρού, μαρτυρικού και ταλαίπωρου δήμου, να θέλει να αποφύγει το διαδίκτυο και την αλληλεπίδραση εκατοντάδων ή και χιλιάδων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να προτείνει ως χώρο έκφρασης το επίσημο δημοκρατικό όργανο που είναι το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο όμως γνωρίζει ότι συχνά συνεδριάσει με οριακή απαρτία και δεν το παρακολουθεί σχεδόν κανένας. Γνωρίζει επίσης ότι η παρουσία του πολίτη εκεί μπορεί να απαξιωθεί με μεγάλη ευκολία για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλυθούν και συνοπτικά είναι το αν θα του δοθεί χρόνος, πόσος θα είναι και ποια θα είναι η αντιμετώπιση ενός συμβουλίου που κατά κανόνα αντιδρά με απόλυτη ομοφωνία στις προτάσεις της συμπολίτευσης.

Αγαπητέ συμπολίτη Βασίλη μην ξεχνάς ότι με την ίδια ευκολία που χειροκροτείται κάτι αποκαθηλώνεται επίσης.

Η φράση που υπάρχει στον τίτλο είναι από τον πρόλογο της ποιητικής συλλογής του Κώστα Βάρναλη Σκλάβοι πολιορκημένοι“. ο οποίος τιτλοφόρησε παραλλάσσοντας τον την γνωστή ποιητική σύνθεση του Σολωμού “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι”.

Για τον ποιητή οι σκλάβοι πολιορκημένοι του είναι όλοι οι άνθρωποι που είναι δέσμιοι των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών.

Στον ίδιο ποιητή ανήκει η φράση “Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”...

Με γαλαζοπράσινους αλλά και συντροφικούς χαιρετισμούς.

Θεόδωρος Ν. Παπαδόπουλος.

a

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com