ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ: ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 48 χρόνια πριν...Το Πολυτεχνείο συνεχίζει και ζει στους σημερινούς αγώνες μας και μας διδάσκει πως ο αγώνας του λαού και της νεολαίας “φώτισε” και τους πιο δύσκολους καιρούς! Πως κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Όσο δεδομένοι και να μοιάζουν οι νόμοι και οι συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή και ο αυταρχισμός, όποια και αν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, η δύναμη του λαού είναι αυτή που μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο!

Η τρομοκρατία, οι απειλές, οι δικαστικές αποφάσεις, η αστυνομική βία και η συκοφάντηση των αγώνων του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος συνθέτουν το παζλ του αυταρχισμού και της καταστολής που επιστρατεύει το πολιτικό σύστημα όταν προσπαθεί να επιβάλει το άδικο για δίκιο, να «βάλει στο γύψο» τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού! Για αυτό φέτος στις 17 Νοέμβρη αυτό το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό!

Η πανδημία, που βαδίζει σαρωτικά το τέταρτο κύμα της, ξεσκέπασε την πολιτική της κυβέρνησης που απογειώνει την ατομική ευθύνη για να καλύψει τις δικές της ευθύνες. Ούτε ένα μέτρο δεν έχει πάρει για δημόσια υγεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ!

Αντίθετα στοιβάζει μαθητές σε τάξεις των 27 και 28 μαθητών, υποβαθμίζει ολιγοθέσια σχολεία, ενώ τα κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν εκρηκτικά! Ταυτόχρονα επιβάλλει την αυτονομία της σχολικής μονάδας με εργαλείο την «Αξιολόγηση», που οδηγεί στην παραπέρα κατηγοριοποίηση των σχολείων, καταπατώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και διαλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα με το νομοθετικό έκτρωμα 4808/21 (νόμος Χατζηδάκη) που στόχο έχει να ελέγχει και να ορίζει ως και την «ανάσα» των εργαζομένων βάζοντας στο χέρι τα σωματεία τους!

Ενωμένοι είμαστε δυνατοί για την υπεράσπιση της μόρφωσης, της ζωής, της υγείας του λαού και της νεολαίας! Οι ηρωικοί και νικηφόροι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στην e-food και την Cosco αποδεικνύουν ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!

Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’ παραμένει ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό στους λαούς όλου του κόσμου. Κανένας εφησυχασμός! Η αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού στην Ασία και την Αφρική, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, η 5ετής ανανέωση της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, η πρόσφατη υπογραφή της ελληνο-γαλλικής συμφωνίας, βάζουν στο στόχαστρο άλλους λαούς, εμπλέκουν τον λαό της χώρας μας σε μεγάλους κινδύνους και έχουν μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ! Ο λαός μας, οι λαοί όλου του κόσμου έχουν να κερδίσουν μόνο από τον κοινό αγώνα τους για να ζήσουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Έχουν να κερδίσουν μόνο με όπλο τη μεταξύ τους αλληλεγγύη!

Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, όλους τους εργαζόμενους θα φωνάζουμε δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά μας συνθήματα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα για τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά που μας αξίζουν.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας ζωή με δικαιώματα!

Όλες και Όλοι στην Πορεία του Πολυτεχνείου 17 Νοέμβρη στις 5:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

 

Για το Δ.Σ του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

 

 

Ο Πρόεδρος

Νίκος Θεοδωρόπουλος

 

Ο Γενικός Γραμματέας

Στέλιος Παλαρμάς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com