Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρύτων για την έκθεση « Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική επανάσταση».

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων υποδέχονται στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία την έκθεση « Ο Ευγένιος Ντελακρουά και η Ελληνική επανάσταση».

Η έκθεση επτά ζωγραφικών πινάκων σε αναπαραγωγή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, παράρτημαΠατρών, και μέσω αυτών ο ζωγράφος αποτίει φόρο τιμής στην Ελληνική επανάσταση. Τα έργα παρέχονται από την «Αgence Photographique-Reunion des musees Nationaux-Grand Palais Louvre».

Ταυτόχρονα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BNF) και την δημοσιογραφική της ιστοσελίδα Retro News, παρουσιάζει την ψηφιακή έκθεση με τίτλο: Ο Φιλελληνισμός«Από αγάπη για την Ελλάδα». Η έκθεση αυτή προσδοκά να αποδώσει τον αντίκτυπο, τις διάφορες θεωρήσεις και το κοινό αίσθημα που προκλήθηκαν στην Ευρώπη από την Ελληνική Επανάσταση. Μέσα από περισσότερα από 100 οπτικά τεκμήρια, προερχόμενα από τις συλλογές και τα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας (BNF), του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Αθήνας, της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και του Μουσείου του Λούβρου, η έκθεση - η σημαντικότερη που έχει δημιουργηθεί ποτέ για το εν λόγω θέμα - αποκαλύπτει την κινητήρια δύναμη και τις διαστάσεις του φιλελληνικού κινήματος.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στο πέτρινο κτήριο της κεντρικής πλατείας με ευθύνη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων και του Δήμου Καλαβρύτων.

Θα συμμετάσχει επίσης ομάδα μαθητριών-των του Λυκείου Καλαβρύτων.

Διάρκεια: 23/7/2021 έως 5/8/2021

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι: Δευτέρα-Παρασκευή 18:00μμ-21:00μμ και Σάββατο-Κυριακή,πρωϊ 10:00πμ-14:00 μμ ,απόγευμα 18:00μμ-21:00 μμ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.