ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η παράταξή μας στη μνήμη των ιστορικών αγώνων για τη δημοκρατία και του βαρυσήμαντου ρόλου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, απευθύνει το σεβασμό της προς όλους τους αγωνιστές που μέσα σε απολυταρχικό δικτατορικό καθεστώς έχασαν ή διακινδύνευσαν τη ζωή και την ελευθερία τους στο όνομα της ελευθερίας και προκειμένου να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία στη χώρα μας. Ο αγώνας τους, εκφράζοντας την αγωνία ολόκληρου του ελληνικού λαού και εμφορούμενος από τα υψηλά ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας αποτελεί ένα ιστορικό κεφάλαιο στην πορεία της πατρίδας μας.

Στις 17 Νοεμβρίου 1973 γράφτηκαν με ανεξίτηλα, στο πέρασμα της ιστορίας, χρώματα μηνύματα και συνθήματα όπως το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και «Ποτέ Ξανά Καμιά Δικτατορία» που ηχούν δυνατά μέχρι σήμερα και έχουν αναφορές σε πολλά που οφείλουμε να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε. Η απόδοση του φόρου τιμής και οι αξίες και τα νοήματα αυτά δεν καταπνίγονται ούτε με αυταρχικές αποφάσεις και απαγορεύσεις εμπνευσμένες από εκείνη την εποχή τις οποίες και καταδικάζουμε.

Τιμούμε τους αγώνες των ελεύθερων Ελλήνων, που ύψωσαν τη γροθιά τους ενάντια στο χουντικό καθεστώς και απαίτησαν την αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, το οποίο γεννήθηκε και στερεώθηκε στη χώρα μας. Σήμερα 48 χρόνια μετά, αντιμετωπίζουμε νέες, διαφορετικές αλλά, εξίσου, μεγάλες προκλήσεις, με κυρίαρχη την πανδημία του Covid-19,καθώς και τα συνεχόμενα χτυπήματα ενάντια στο Δημόσιο Σχολείο τα οποία καλούμαστε να ανασχέσουμε με κοινή προσπάθεια, ατομική και συλλογική ευθύνη, καλούμενοι να δώσουμε νέους αγώνες για να υπερασπιστούμε τη δημόσια εκπαίδευση, για να διαφυλάξουμε κατακτήσεις και δικαιώματα.

Ο αγώνας λοιπόν του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρος. Ζει κι ανασαίνει μέσα στην καθημερινή μάχη των εκπαιδευτικών για γνήσια και ισχυρή δημόσια – δωρεάν παιδεία, στον αγώνα όλης της ελληνικής κοινωνίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φοιτητών και των ανέργων για την προάσπιση της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του δικαιώματος των παιδιών μας για ένα μέλλον αντάξιο των ονείρων τους.

Οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, τους αγωνιζόμενους φοιτητές που πάλεψαν για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα. Με δυναμικούς αγώνες, συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ειρηνική δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για πραγματική κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, για πραγματικά εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Όλοι μαζί βαδίζουμε στον δρόμο που χάραξαν οι νέοι του 1973 στο Πολυτεχνείο, στον δρόμο του αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

ΠΑΤΡΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
8 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com