Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαβρύτων για την 1η Μάη

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι όλων των χώρων, αγρότες, μαθητές, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι,

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε ισοκατανομή των παραγόμενων και δικαιοσύνη στη ζωή, δουλειά με δικαιώματα, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

Για το οργανωμένο ταξικό κίνημα και στο σωματείο μας, αποτελεί βασικό καθήκον να μην χαθεί το ουσιαστικό νόημα της Πρωτομαγιάς, όπως επιθυμούν οι αστοί και τα τσιράκια τους ως μια επέτειος και μια απλή αργία. Αντιθέτως είναι απεργία και ένα τρανταχτό παράδειγμα από τις νικηφόρες μάχες του παρελθόντος ενάντια στην καταπίεση της εξουσίας του κεφαλαίου και κατάργηση των τάξεων.

Σταθμό στην πάλη των εργαζομένων, αποτελούν οι φετινές εκδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά, ενάντια στην ακρίβεια και στα κυβερνητικά μέτρα – κοροϊδία, στην προσπάθεια  να δυναμώσει το μέτωπο της διεκδίκησης ουσιαστικών αυξήσεων σε μισθούς, ΣΣΕ και μέτρων στήριξης του λαϊκού εισοδήματος. Στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις τραγικές επιπτώσεις του στον λαό.

Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, έχουν μπλέξει την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στον πόλεμο στην Ουκρανία, μετατρέποντας την χώρα μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και με ακόμα μεγαλύτερη επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και οι πολεμικοί σχεδιασμοί αποτελούν συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής με πιο άγρια μέσα, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας – Ε.Ε με στόχο την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς.

  Δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό. Είμαστε με τους λαούς και την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για:

  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και  με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα,    με εκστρατευτικό σώμα

  • Να μην χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων.

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

    Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, στις αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ρεύμα, στο νερό και των χαμηλών

μισθών. Κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων και τους νόμους που οδηγούν σε μισθούς πείνας, με εντατικοποίηση της εργασίας να χτυπά πλέον κόκκινο και τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου. Ενάντια στη πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την υγεία μας, με αποτέλεσμα να μετράμε κάθε χρόνο δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα.

Παίρνουμε παράδειγμα από τις σημαντικές νίκες των εργαζομένων στην Efood, την COSCO, τις μάχες στην ΛΑΡΚΟ και τα πετρέλαια Καβάλας, παρά τις όποιες προσπάθειες για ποινικοποίηση των αγώνων.

 Γυρνάμε την πλάτη στις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που καλούν σε συμβιβασμό και αποδοχή της κατάστασης που βιώνουμε.

 Η μόνη επιλογή απέναντι σε όλους αυτούς που με την στάση τους τροφοδοτούν με το αίμα των εργατών τα κέρδη των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων είναι η οργάνωση στα σωματεία. Η ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα την ειδικότητα, την χώρα καταγωγής και το φύλο. Ο συντονισμός όλων των εργαζομένων από όλους τους κλάδους σε πανελλαδικό επίπεδο με στόχο την ανατροπή, μέχρι  να μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν οι ίδιοι κουμάντο στο πλούτο που παράγουν.

Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων και των ανέργων, διεκδικώντας :

  • Μηδενισμό της ανεργίας – δικαίωμα όλων στην εργασία.

  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό

  • Υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχειρηματικό όμιλο

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς

  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

  • Ισοκατανομή του παραγόμενου πλούτου σ’ όλους τους εργαζόμενους.

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Καλάβρυτα 28 Απριλίου 2022

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
12 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com