100 χρόνια μετά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρύτων, τιμά τους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.

Σε προηγούμενα άρθρα λίγο καιρό πριν, είχαμε αναφερθεί στην ανάγκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, να τιμηθούν και οι "δικοί μας" πρόσφυγες.

70 περίπου άτομα από τη Μικρά Ασία, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και βρήκαν "ζεστασιά" στα Καλάβρυτα, πληρώνοντας μάλιστα αρκετοί από αυτούς και τον δικό τους "φόρο αίματος" στο λόφο του Καπή.

Όπως είχαμε προαναγγείλει τότε, εκατό χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή, ο Πολιτιστικός σύλλογος  Καλαβρύτων τιμά την επέτειο δίνοντας το λόγο σε έξι απογόνους των προσφύγων που ζουν ανάμεσά μας. Σε μια λιτή εκδήλωση μνήμης με ζωντάνια και αυθορμητισμό, το Σάββατο 10/9/202220:00 μ.μ. στο Πολύκεντρο του Δήμου Καλαβρύτων, ξετυλίγεται το κουβάρι των αναμνήσεων που πλέον είναι αχνές αλλά παραμένουν ανεξίτηλες.

Συμμετέχει ο χορευτικός όμιλος «ΒΑΚΧΑΙ» που θα αποδώσει χορούς της Μικρασίας και του Πόντου.

Ακολουθεί η αφίσα και η πρόσκληση της εκδήλωσης:

α

 

α

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com