Συνάντηση του Ιάσονα Φωτήλα, με την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας, κα Ζωή Ράπτη

Εποικοδομητική συνάντηση συνεργασίας είχε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, με την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας, κ. Ζωή Ράπτη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ανάγκη εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου που διέπει την ακούσια ψυχιατρική νοσηλεία. Ο βουλευτής ενημερώθηκε ότι η νέα νομοθεσία είναι σε εξέλιξη και η αναδιάρθρωση είναι θέμα χρόνου. Μάλιστα η Υφυπουργός κ. Ζωή Ράπτη αναφέρθηκε στο Μνημόνιο Συνεργασίας & Κατανόησης μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη υπογραφεί και αφορά στη διαχείριση της ακούσιας νοσηλείας ασθενών.

Επίσης, ο κ. Ιάσονας Φωτήλας επικεντρώθηκε και στην ανάγκη να συμπεριληφθεί και η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας στο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη ενός αριθμού δομών (κέντρα ημέρας, οικοτροφεία, κινητές μονάδες) για την άνοια και την νόσο Alzheimer. Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την προσπάθεια να καλυφθούν τέτοιου είδους δομές στην Αχαΐα μέσω του ίδιου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Αυτή τη διαβεβαίωση της Υφυπουργού μετέφερε ο βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας στο Κοινωφελές Σωματείο αρωγής και φροντίδας ηλικιωμένων & ατόμων με αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», το οποίο είχε αιτηθεί να προβλεφθεί χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ αντίστοιχων μονάδων στην Αχαΐα.

Ο Ιάσονας Φωτήλας πλήρως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας του απέδειξε για άλλη μια φορά ότι προτεραιότητα του συνιστά η ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και η Υφυπουργός κ. Ζώη Ράπτη επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά την άριστη συνεργασία τους ενώ συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή για θέματα που έχουν ως επίκεντρο την Αχαΐα και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υφυπουργού.

Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.