Συνάντηση Α. Κατσανιώτη με νέους της Ελληνορθόδοξης κοινότητας Αυστραλίας

Το ΥΠΕΞ ενεργοποίησε και πάλι τα προγράμματα φιλοξενίας νέων της Διασποράς  

 

Με 40 νέους της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Αυστραλίας οι οποίοι φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) συναντήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού ενεργοποίησε και πάλι το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Φιλοξενίας νέων της Διασποράς το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών νέων της ομογένειας με την χώρα καταγωγής τους.

Το Πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- μαθήματα Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και μυθολογίας, εκδρομές και επισκέψεις σε ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, διδασκαλία παραδοσιακών τραγουδιών, χορών και θεάτρου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υπάρξει το προσεχές διάστημα φιλοξενία παιδιών και από την Ουκρανία.

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε μετά την επίσκεψη: «Στο Υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποιήσαμε και πάλι τα προγράμματα φιλοξενίας νέων της Διασποράς. Ήδη σε συνεργασία με την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων της Θεσσαλονίκης φιλοξενούμε 40 Ελληνόπουλα της Αυστραλίας ενώ το επόμενο διάστημα περιμένουμε νέους από την Ουκρανία. Η φιλοξενία, η Πίστη, οι δεσμοί με την πατρίδα αποτελούν βασικά στοιχεία της ταυτότητας του Οικουμενικού Ελληνισμού».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com