Συνάντηση Κατσανιώτη με Μητσοτάκη, Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη και Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΞ

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΞ Θεμιστοκλή Δεμίρη είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης το πρωί της Παρασκευής 1 Απριλίου 2022.  
Κατά την σύσκεψη εξετάστηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας ενώ συζητήθηκε και ο σχεδιασμός για την ελληνική συνεισφορά στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης μετά τη λήξη του πολέμου.
Μετά την συνάντηση ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε «θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να στηρίξουμε τους Έλληνες ομογενείς μας της Μαριούπολης και της Οδησσού. Οργανώσαμε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ανθρώπων και επιχειρούμε να δημιουργήσουμε νέους ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους κινητοποιώντας διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΑΣΕ και ο Ερυθρός Σταυρός. Παράλληλα καλούμε την Ρωσία να σεβαστεί το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και να προστατέψει τους αμάχους μέρος των οποίων είναι και οι Έλληνες της Ουκρανίας. Θα είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας και μετά την λήξη του πολέμου. Ηδη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση του βομβαρδισμένου μαιευτηρίου της Μαριούπολης» ενώ πρόσθεσε πως το Γενικό Προξενείο Οδησσού έχει τεθεί και πάλι σε λειτουργία.


Ο πρωθυπουργός αφού συνεχάρη τον κ. Ανδρουλάκη για την υποδειγματική συμπεριφορά του στην κόλαση της Μαριούπολης και τις προσπάθειες του να κρατήσει εως την τελευταία στιγμή ανοικτή την διπλωματική εκπροσώπηση της Ελλάδας στην δοκιμαζόμενη περιοχή τόνισε την ανάγκη στήριξης της ομογένειας και την επόμενη ημέρα του πολέμου.
«Θα ήθελα να ακούσω στη συνέχεια τις εμπειρίες σας από αυτό το οποίο ζήσατε, για να μπορέσουμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και λίγο το μέλλον θετικά. Το πώς θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην ανοικοδόμηση της πόλης όταν με το καλό τελειώσουν οι εχθροπραξίες και μπουν τίτλοι τέλους σε αυτήν την ρωσική εισβολή, η οποία τόσο έχει δοκιμάσει όλους μας αλλά πρώτα και πάνω από όλα τους κατοίκους της πόλης που δέχτηκε την μεγαλύτερη επίθεση και για την οποία, λόγω της εντονότατης παρουσίας ελληνικού στοιχείου εδώ και πολλούς αιώνες, προφανώς έχουμε ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως « ο σχεδιασμός για να αναζωογονηθεί αυτή η περιοχή, με οποιονδήποτε τρόπο, νομίζω είναι στη σωστή κατεύθυνση. Και νομίζω αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com