Συνάντηση Χριστίνας Αλεξοπούλου με Βαυαρούς βουλευτές

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου συμμετείχε ως Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στη συνάντηση με Βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας (CSU).

Στην τοποθέτησή της η κα Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στη δυνατότητα συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας στους τομείς της συντήρησης αρχαιοτήτων και του επαναπατρισμού παρανόμως διακινηθέντων πολιτιστικών αγαθών.

Η Βουλευτής Αχαΐας τόνισε ότι η Ελλάδα στο θέμα του επαναπατρισμού παρανόμως διακινηθέντων αρχαιοτήτων έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναπτύξει διπλωματικές πρωτοβουλίες για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που κλάπηκαν από τον Λόρδο Έλγιν και βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο. Οι ενέργειες αυτές του Πρωθυπουργού αποδίδουν καρπούς, αφού η Unesco προ ημερών ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα και η Βρετανία θα βρεθούν σύντομα στο ίδιο τραπέζι και θα συνομιλήσουν με θέμα την επιστροφή των γλυπτών εκεί που ανήκουν, στην Αθήνα.

Ο Επικεφαλής της 17μελούς αντιπροσωπείας των Βαυαρών βουλευτών, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου κ. Winfried Bausback, απάντησε ότι η Βαυαρία θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας στην προσπάθειά της για τον επαναπατρισμό παρανόμως διακινηθέντων αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Τόνισε το έντονο ενδιαφέρον της βαυαρικής πλευράς για περαιτέρω συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Βουλευτής Χανίων ΝΔ κ. Βασίλης Διγαλάκης, τα μέλη κ. Πάνος Σκουρολιάκος, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ και η κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας ΠΑΣΟΚ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
18 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com