Σολωμού για τρένο: «Άμεσα ενημέρωση από την κυβέρνηση. Δεν σταματάμε να διεκδικούμε την υπογειοποίηση»

Στον απόηχο των εξελίξεων για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, Κατερίνα Σολωμού, αναφέρει σε δήλωσή της:


 

«Δυστυχώς, το Υπουργείο Υποδομών ακόμη δεν μας έχει απαντήσει επισταμένα και δημοσίως σχετικά με το τρένο και την υπογειοποίησή του. Μαθαίνουμε, από την ανακοίνωση του Δημάρχου Πατρέων ότι, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση έργων στην Κεντρική Ευρώπη λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία και ως εκ τούτου απορρίπτεται ο φάκελος της Πάτρας. Επίσης, ότι θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον τον Σεπτέμβριο, στη νέα πρόσκληση και πως νεότερα θα έχουμε από τον Μάρτιο του 2023.

Αργούμε. Δυστυχώς. Ζητώ να μας απαντήσει άμεσα το Υπουργείο Υποδομών και η ΕΡΓΟΣΕ ενημερώνοντάς μας. Επίσης, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το εάν μπορεί να ενταχθεί ολοκληρωμένα σε χρηματοδοτικό εργαλείο μετά το 2023 και το εάν δεν υπάρξουν νέα τον Μάρτιο του 2023 κινδυνεύει να χαθεί οριστικά, κάτι που προφανώς δεν θα επιτρέψουμε να γίνει. Περιμένουμε σαφή χρονοδιαγράμματα για ένα έργο ζωτική σημασίας για την Πάτρα, την Αχαΐα, τη Δυτική Ελλάδα.

Η Πάτρα έχει αποφασίσει και η κυβέρνηση απεδέχθη, οικονομικά και τεχνικά, την υπογειοποίηση στο μεγαλύτερο κομμάτι της γραμμής. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημα για υπογειοποίση από το Ρίο έως την Ακτή Δυμαίων. Καλούμαστε όλοι, ενωμένοι, να κερδίσουμε για την πόλη ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο περνά μέσα και από τον σιδηρόδρομο. Άρα λοιπόν ζητάμε πλήρη ενημέρωση και αποτελεσματική δράση για την υλοποίηση του στόχου μας».

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com