Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Αχαϊας Αν. Κατσανιώτη στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ

Ομιλία στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαϊας Ανδρέας Κατσανιώτης το Σάββατο 7 Μαΐου.

Ο κ. Κατσανιώτης μίλησε για την ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας που πέτυχε η κυβέρνηση τα τρία τελευταία χρόνια ενεργοποιώντας τα εργαλεία της Δημόσιας Διπλωματίας και κινητοποιώντας τις δυνάμεις του απόδημου Ελληνισμού.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Κατσανιώτη έχουν ως εξής:

- Η δική μας παράταξη αναλάμβανε πάντοτε την ευθύνη να αλλάζει την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Αυτό κάνουμε και σήμερα. Παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα της μιζέριας, της εσωστρέφειας, της ελάχιστης προσπάθειας, της υπερφορολόγησης και της Εθνικής υποχώρησης.

- Αυτή ήταν η εικόνα της πατρίδας μας όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτή την εικόνα αλλάζουμε κάθε ημέρα όλο και προς το καλύτερο.

- Και έχω τύχη να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια ως υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και για την δημόσια διπλωματία Να συμμετέχω με όλους εσάς στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε την πατρίδα όλων των Ελλ. Να είμαι μέλος της ιστορικής μας παράταξης που πάλι σήμερα ως κυβέρνηση διαμορφώνει συνθήκες κοινωνικής, οικονομικής ανάκαμψης και εθνικής ανάτασης.

Για τον Απόδημο Ελληνισμό

- Η Ομογένεια συνιστά πυλώνα διαφύλαξης των εθνικών μας δίκαιων και «γέφυρα» αναπτυξιακών προοπτικών για την οικονομία μας. Ξέρετε, όσο μεγάλη και αν νομίζουν κάποιοι ότι είναι η Τουρκία, η Ελλάδα υπερτερεί. Και θα υπερτερεί όχι μόνο γιατί έχει ισχυρούς συμμάχους αλλά γιατί έχει εκατομμύρια απόδημους συμπατριώτες. Την μεγάλη ελληνική Διασπορά, που ανθίζει στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη και σε κάθε γωνιά της Γης, προωθώντας τα εθνικά μας συμφέροντα. Αλλά και την ισχύ του Δικαίου, ενάντια σε όσους θέλουν να επιβάλλουν το δίκαιο του ισχυρού.

Για την ενεργειακή κρίση

- Σήμερα και πάλι η δική μας παράταξη είμαι αυτή που προωθεί σύγχρονες και πολυδιάστατες στρατηγικές για την ενεργειακή αυτονομία και την αξιοποίηση των εθνικών πλουτοπαραγωγικών μας πηγών. Σήμερα και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι θεωρώντας ότι οι πολίτες έχουν ξεχάσει τις καταστροφικές του πολιτικές ειδικά στην ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κουνάει σε εμάς το δάχτυλο.

- Όμως, χρειάζεται προσοχή. Κανείς δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στους συμπολίτες μας. Ειδικά εμείς. Ειδικά όταν η δική μας παράταξη, η δική μας κυβέρνηση με πρώτον τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδεικνύει κάθε μέρα ότι κατανοεί το βάρος που καλούνται να σηκώσουν τα νοικοκυριά, οι αγρότες και οι επιχειρήσεις. Σέβεται τον αγώνα, τον μόχθο και την αγωνία των Ελλήνων. Το σεβόμαστε και το κατανοούμε με μέτρα στήριξης σε κάθε κρίση, από την πανδημία μέχρι την εκτίναξη του κόστους ενέργειας.

Για τις εκλογές

- Οι  επόμενες εκλογές θα είναι οι πρώτες μετά τη μεταπολίτευση με απλή αναλογική. Είναι ένα κακό σύστημα.  Υποτίθεται ότι η απλή αναλογική είναι ένα σύμβολο της πολιτικής κυριαρχίας της Αριστεράς. Που όμως χρησιμοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ως έσχατο μέσο για να μπορέσει να καλύψει την αδυναμία του να κυβερνήσει, έστω και ως μέλος ενός κυβερνητικού συνασπισμού. Οι πολιτικές που ακολούθησε τον κατέστησαν αναξιόπιστο όχι μόνο απέναντι στους πολίτες αλλά και απέναντι σε οποιονδήποτε εταίρο.

- Η πιθανότητα αστάθειας και ακυβερνησίας δεν απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως μάλιστα  να το επιδιώκει. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να υποτιμηθεί αυτή η διάσταση, πίσω από τη γενική παραδοχή ότι η απλή αναλογική είναι ένα κακό σύστημα και θα αποτελέσει μια παρένθεση στην πολιτική ιστορία του τόπου. Υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να πουν ότι δεν πειράζει, θα ψηφίσουμε στις δεύτερες εκλογές. Έχει επομένως, τεράστια σημασία η κινητοποίησή μας για την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com