Ομιλία Χριστίνας Αλεξοπούλου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, απηύθυνε ομιλία στην Ημερίδα "Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές" που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην ομιλία της η κα Αλεξοπούλου, ως Πολιτικός Μηχανικός η ίδια και θετική επιστήμων, ανέφερε ότι η ανισότητα στην επιστημονική σταδιοδρομία δεν έχει υπερκεραστεί, ούτε με την επιτευχθείσα ισότητα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη μεταπολεμική Δύση.

Συνέχισε τονίζοντας, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε μία σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων για να διασφαλίσει τη γυναίκα στην εργασία, στην οικογένεια, στην παιδεία. Σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις 12 χώρες με πλήρη νομική ισότητα ανδρών-γυναικών. Η επίδοση αυτή οφείλεται σε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και θεσμικές παρεμβάσεις.

Κατέληξε λέγοντας, ότι ο ήλιος της παιδείας λάμπει για όλους, άνδρες και γυναίκες. Η επιστήμη είναι γένους θηλυκού και χρειάζεται τις γυναίκες όπως και η ίδια η κοινωνία μας.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος και η Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Μαρία Νικολαΐδη.

Την ημερίδα, οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, διοργάνωσαν επτά Επιστημονικά Σωματεία με αντικείμενο τις Θετικές Επιστήμες, και πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία -ΕΓΕ, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών -ΕΕΦ, η Ένωση Ελλήνων Χημικών - ΕΕΧ, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία -ΕΜΕ, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας -ΕΠΕ, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας -ΕΠΠΕ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων –ΠΕΒ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com