Ο Ιάσονας Φωτήλας στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε επίσκεψη στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα με πλούσια ατζέντα θεμάτων και επίκεντρο τον νομό Αχαΐας. Ο βουλευτής σε συνέχεια της επίσκεψή του στην παραλιακή ζώνη του Ρίο και έχοντας διαπιστώσει το μέγεθος της ζημίας που υπέστη η περιοχή μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ιδίως τη σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε τον χειμώνα του 2021, εντατικοποιεί τις προσπάθειές του για την αποκατάσταση της περιοχής και την θωράκιση αυτής από το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών. Μέσα από συντονισμένες ενέργειες τόσο του βουλευτή όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Υπουργός έθεσε ως προτεραιότητα το έργο που απαιτείται για την προστασία από τη διάβρωση του παραλιακού μετώπου, την προστασία των κατοίκων από πλημμυρικά φαινόμενα και την άμεση και ταχεία αποκατάσταση των σχετικών ζημιών.

Συμφώνησαν επίσης ότι θα υπάρξει άμεση αποζημίωση με την έκδοση σχετικού κονδυλίου προς τον Δήμο Καλαβρύτων για τις βροχοπτώσεις και τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή στο τέλος του 2021 με σκοπό την άμεση αποκατάσταση των σχετικών ζημιών.

Επιπλέον ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη επίλυσης του θέματος που αφορά την μεταφορά δεκάδων μαθητών από και προς τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Ο υπουργός τον διαβεβαίωσε πως με την νέα σχολική χρονιά θα διατεθεί κονδύλι του Υπουργείου Εσωτερικών προς ενίσχυση όλων των περιφερειών το οποίο θα λύσει οριστικά το ζήτημα της μεταφοράς. Η εξέλιξη αυτή χαροποίησε ιδιαίτερα τον βουλευτή που είδε άλλο ένα πάγιο αίτημα της Αχαΐας και όχι μόνο πλέον λύνεται οριστικά.

Ο κ. Στέλιος Πέτσας και Ιάσονας Φωτήλας συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή και κυρίως σε συνεργασία για θέματα που άπτονται του Υπουργείου Εσωτερικών με κύριο σκοπό την ενίσχυση της Αχαΐας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
6 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com