Ο Ιάσονας Φωτήλας εισηγητής του νομοσχεδίου «Δουλειές Ξανά»

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας ως εισηγητής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Δουλειές Ξανά» στην πρώτη συνεδρίαση επί της αρχής και στην διαρκή επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στους άξονες και τους στόχους του νομοσχεδίου. Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Δουλειές ξανά», η Κυβέρνηση προχωρά σε ριζική μεταρρύθμιση της πολιτικής για την απασχόληση, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και του συστήματος κατάρτισης. Η Δυτική Ελλάδα και η Αχαΐα είναι αντιμέτωπη με μεγάλα ποσοστά ανεργίας και ο βουλευτής εισηγήθηκε ένα μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο προς όφελος κυρίως των ανέργων.

Ειδικότερα ο κ. Φωτήλας τόσο στην επί των άρθρων συνεδρίαση όσο και στην δεύτερη ανάγνωση του ν/σ ανέφερε ότι το εν λόγω ν/σ αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους ανέργους -και ιδίως τους μακροχρόνια ανέργους- να βρουν δουλειά με νέα ψηφιακά εργαλεία, και να επιβραβευθούν όσοι αναζητούν ενεργά ή βρίσκουν εργασία. Μεταβαίνει από την παθητική επιδοματική πολιτική στην ενεργητική, ενθαρρύνοντας συγχρόνως όσους αναζητούν εργασία να καταρτίζονται, να επιμορφώνονται και κατ’ επέκταση να βελτιώνονται. Κόβει τον ομφάλιο λώρο από τα επιδόματα και ωθεί στην δράση.

Οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου είναι να βοηθηθούν οι άνεργοι και ιδίως οι μακροχρόνια, με νέα ψηφιακά εργαλεία, να βρουν δουλειά και να επιβραβευθούν όσοι αναζητούν ενεργά ή βρίσκουν εργασία, να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κατάχρησης που έχουν εντοπιστεί. Τα επιδόματα και οι παροχές να κατευθύνονται σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη και τα χρήματα των φορολογουμένων για τα επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης να πιάνουν τόπο. Ο βουλευτής τόνισε ότι το ν/σ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η υλοποίηση των απαιτήσεων της κοινωνίας και συμβαδίζει με το σύνολο της παραγκωνίζοντας μεμονωμένα συμφέροντα. Τάσσεται τόσο υπέρ της ποιοτικής απασχόλησης όσο και υπέρ του εργαζομένου. Συνιστά σημαντική τομή στον τρόπο λειτουργείας του ΟΑΕΔ και βελτιώνει σημαντικά το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Είναι υποχρέωση μας να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα του Οργανισμού και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Για τον λόγο αυτό Ο ΟΑΕΔ επιτέλους αλλάζει σελίδα…ενώ το ν/σ αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
8 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com